Om Mega Man hade Ghost-musik av ViperofVic

Glad sommar på er! Om ni läser detta hoppas jag att ni gör det på en telefon, lagom irriterade på att skärmen knappt synd pga solen och det alldeles fantastiska väder som vi har förärats med just nu. Själv sitter jag inne för tillfället då jag vaknade, såg en kommentar på en av mina låtar som, i vanlig ordning, jämför mina Ghost-remixer med bossmusik från spel som Mega Man och Castlevania. Som ViperofVic har det blivit mycket Ghost och deras musik passar verkligen för 8 bitar och jag var själv nyfiken på hur det skulle låta i ett spel.

Jag startade därför dagen med att skriva om trummorna och dra upp tempot i en av mina Ghost-covers. Självklart kan jag inte slita mig när jag väl kommit igång, så jag var tvungen att göra en video av det, där jag fick klistra in ljudeffekter själv, m.m. Tiden har med andra ord rusat iväg och nu måste jag äta något för att verka vuxen och ansvarsfull.
Men det är inte därför jag är här.

Hur skulle Mega Man låta med annan musik, mer specifikt någon av de 8-bitarsversioner av Ghost som jag pillat ihop genom åren? Ghost är ett svenskt rockband som lyckats skriva helt fantastiska melodier, där de i sin enkelhet lyckas skapa väldigt häftiga stämningar. Less is more är ett koncept som osökt dyker upp i tankarna och när deras alster förvandlas till NES-musik får det en särskild känsla som verkligen känns som genuin spelmusik.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com