Retrogathering återvänder den 26 september

För tionde året i rad arrangeras Retrogathering, en mässa för dator- och TV-spel från förr. Här finns allt från spelen på 70-talet vars grafik utgjordes av ett fåtal stora fyrkanter, via 80-talets giganter från Commodore, Nintendo och Sega till de första konsolerna och datorerna som kunde återge bra 3D-grafik.

Detta år uppmärksammas 30-årsjubiléerna av hemdatorerna Amiga och Atari ST, samt hyllningar till spelserien Bomberman och bilspel genom tiderna.

– Intresset bara växer för varje år! Alla vill vara med på festen kring dator- och TV-spel från förr. Här finns plats för alla, från de yngsta som vill veta mer om hur allting började, till de inbitna samlarna, nostalgiker som spelat som små och förstås även dem som inte har någon koppling till spelen men vill vara med om en folkfest, säger Michael Berglund, ordförande i Retrogathering intresseförening.

Det blir även tionde upplagan av svenska mästerskapet i Pong samt tävlingar i Super Bomberman 2 på SNES, Super Skidmarks till Amiga och Car Race II till Commodore PET.

Under hela dagen pågår en marknad där utställare säljer gamla klassiska spel och maskiner, nyproducerade böcker, hantverk och andra föremål förknippade med spelkulturen. Strax efter lunch sker en auktion som blivit en tradition på Retrogathering. Det finns även en spelavdelning, som är öppen hela dagen där nyfikna kan provspela olika spel på flera historiska konsoler och datorer.

Läs mer på den officiella hemsidan.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.