22 anledningar att älska DOOM (enligt Bethesda)

Kan du komma på 22 anledningar att älska DOOM? Tillverkaren Bethesda har i alla fall lyckats, och de passade på att bjuda på sin lista i och med spelets 22-årsdag. Eller de bjuder på del ett av listan, de andra två delarna får vi vackert vänta på. Nedan finns ett urval från första delen av listan, resten hittar du här.

Dina knytnävar

DOOM har alltid handlat om intuitiv, närstrid. Inget är mer intimt än en snabb smäll rätt i en stormande demons köttiga gap. I det nya spelet har dessa närstridsattacker fått en än större roll. Med Glory Kills har DOOM inkluderat brutala avslutningsattacker som ser grymma ut, känns grymma och, allra viktigast, har ett viktigt strategiskt värde. Demoner som förpassas (tillbaka till helvetet, får antas, min anmärkning) med Glory Kills släpper nämligen mer hälsa och förnödenheter.

BFG

Namnet säger allt. Det är stort, det är ett vapen och det är ett effektivt sätt att $#%& upp demoner. Garett Young kallar BFG för ”det mest kraftfulla vapnet i universum”.

Vad skulle hamna på din topp-22 lista?

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.