30 Dagar Spel, dag 27: Mest episka scenen

Det går inte att bara plocka en scen här. Asura’s Wrath är inte ett bra spel när det kommer till gameplay och…tja, spel. Trots det är det en rekommenderad upplevelse när det kommer till berättandet och upplevelsen. Det här är en over the top-historia med animevibbar som aldrig tar slut. Det är överdrivet, supercoolt och bombastiskt. Tänk Dragon Ball och One Punch Man så får du en hyfsad bild av det. Fast det är värre än så. Det gör inte saken sämre att det är Liam O’Brien som ger röst till Asura i den engelska versionen. Om ni undrar vem det är så kan ni lyssna på Illidan (WoW), Grimoire Weiss (NieR) och War (Darksiders), för att få en lite tydligare uppfattning.

Du tar rollen som Asura, en av ett gäng demigudar som styr i universum. De slåss mot en demonisk ras som kallas Gohma. Denna livsform har slagit klorna i Gaea, en planet full med människostammar, och det är demigudarnas jobb att besegra Gohma. Saker och ting går dock inte som planerat då Asura blir förådd av sina egna. Asura sätts i exil och spelet går sedan ut på att besegra hans vapenbröder och systrar. Allt till fullkomligt överdrivna superstrider som blev en av de stora intressepunkterna när spelet släpptes. Det här var ett gammalt spel som släpptes till PS3 så om ni vill uppleva det är det faktiskt helt okej att bara titta på en ”filmversion” på youtube.

Asura’s Wrath är så nära du kommer en over the top-anime i spelform. Och proportionerna är ENORMA.

Hedersomnämnande

Som bonus kan vi kasta in sekvensen där Naked Snake och Eva konfronterar Volgin och Shagohod. Efter att ha hört den nya temalåten i teasers, trailers och diverse andra sammanhang inför releasen blev jag ögonblickligt kär i den. När jag väl satte mig och spelade spelet för första gången (en helnatt hos en vän) satt jag och väntade otåligt på att få höra låten i spelet, i sin kontext. När Shagohod dunrar tillbaka och Snake frågar om Eva är beredd drar låten igång och jag börjar gråta lyckotårar över hur j-a episkt och häftigt det är att ÄNTLIGEN få höra den där fantastiska melodin där den hör hemma.

Har du missat ett avsnitt? Klicka dig vidare till övriga dagar här!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.