Alex De Rakoff blir Jagex nya Creative Director

Alex De Rakoff har vunnit många priser för sina berömda musikvideor och han har även regisserat ett flertal kända filmer som till exempel, The Calcium Kid och Dead Man Running.

Han har på senare tid lagt sitt fokus på spelbranschen och  samarbetat med de stora killarna hos Electronic Arts. Här hjälpte han till att skriva manuset och regissera storyn i Need For Speed: The Run. De Rakoff har under de senaste nio månaderna jobbat hos Jagex där han skrivit manuset till deras nya spel Transformers Universe.

Alex Horton som är Jagex’s  Chief Creative Officer kommenterade De Rakoffs arbete fritt översatt till svenska så här, ”Vi vill göra något speciellt med Transformes Universe, och Alex har en stor del i just det spelet. När vi nu fortsätter framåt så kan ni förvänta er att se hans influenser i allt Jagex material. Att ha en sådan talang hos oss i studion ger oss ett starkt självförtroende och bekräftelse på det vi gör och vart vi vill komma.”

Det är en extremt spännande tid för Jagex just nu då de förbereder sig för två stora spelsläpp, RuneScape 3 och Transformers Universe. Alex kommer att ha en stor del i manuset och regisseringen utav dessa två titlar.

Alex de Rakoff
Alex De Rakoff

Alex De Rakoff hade även han några ord att säga, ”Att ha arbetat i så många år med att skriva manus och att regissera filmer, musikvideor och jobba med AAA spel gör mig riktigt intresserad av att få börja jobba med ett stort onlinespel. För mig är Jagex den bästa studion att samarbeta med. Jag är överlycklig att gå med i deras fantastiska kreativa team med en delad vision att skapa det bästa onlinespelen som finns.”

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Min största skräck som liten var att jag skulle växa upp och glida ifrån mina kära spel men istället utvecklades mitt förhållande till spelandet och jag är nu mer inbiten än någonsin. Jag brinner för sportspel, adrenalinfylld racing och snygga FPS spel.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.