Anthem och uppdateringar 90-dagar framåt

BioWare har lagt fram planerna för Anthems kommande 90 dagar. Nytt stronghold väntar i april och i maj ser vi kataklysmen.

Anthem är nu sedan helgen officiellt ute. Medan spelare har skjutit monster i djungeln dukade BioWare fram planerna för spelets närmsta tre månader. Mycket av detaljerna är fortfarande höjt i dunkel, men planen ger oss tillräckligt många ledtrådar för att utröna ungefär hur innehållet i spelet kommer att utökas.

Många punkter är för närvarande dolda, vilket säger oss att BioWare kommer att uppdatera planen allteftersom. Du kan se den fullständiga planen på Anthems officiella hemsida.

Regelbundna uppdateringar

En självklarhet men som inte bör underskattas är de regelbundna servicearbetet som krävs för att hålla ett onlinespel friskt. Vi kan därför förvänta oss små åtgärder och justeringar i regelbundna intervall och vid behov.

Varje vecka kan vi också förvänta oss Weekly Alliance Coin som förser aktiva grupper av spelare med digital valuta, Weekly Challanges som ger resurser och valuta, samt ett roterande utbud av kosmetiska föremål hos Prospero.

Nedan följer ett axplock av vad som väntar de kommande uppdateringarna.

Februari

Månaden drar sig mot sitt slut men ändå listas tre små händelser till Freeplay-läget. There Be Giants tog vid helgen som var, men troligtvis får vi se både Outlaw Outrage och Shaper Surge de kommande helgerna.

There Be Giants belönade spelare med en unik grafik att pynta sin javelin med, så belöningarna för övriga event blir troligtvis likvärdiga. Progress till eventen går att spåra när eventet är aktivt under Challanges > Combat. Belöningen syns även där.

Händelserna i februari.

Mars

Höjdpunkten i mars månad är Elysian Stronghold Caches från vilket spelare varje dag kan få upp till fyra kosmetiska belöningar. Belöningarna består av ett hundratal kosmetiska föremål av olika slag och nivå. Spelarna skall inte få dubbletter utan ersättas med resurser när utbudet är tömt.

Spelare börjar med att klara en daily challange varpå de erhåller en Elysian Key. Dessa används en gång om dagen för att låsa upp en av fyra elysiankistor som blir tillgängliga i slutet av en stronghold efter att bossen besegrats. Varje spelare som öppnar en kista bidrar också med en extra belöning till sina gruppmedlemmar. Sharing is caring.

April


Är utvecklingen kopplad till en viss svårighetsgrad?

April blir Anthems första riktigt stora uppdatering och flera system för socialt spelande. Bland annat kan spelare slå ihop sig och forma Guilds. Vi får även möjligheten att tävla mot andra spelare i så kallade Leaderboards, förmodligen genom det kommande Weekly Stronghold Challanges.


Förutom ett nytt gäng Legendary Missions, tillkommer en ny stronghold vid namn The Sunken. Men höjdpunkten här är det BioWare kallar Mastery System. Utan att avslöja exakt vad systemet innefattar har punkten en bakgrundsbild av svårighetsgraderna med ikonen tidigare förknippad med ”expanded progression system”. Förhoppningsvis blir det här ett sätt för spelare att vidare utveckla sina karaktärer – att bemästra egenskaper eller vapen.

Maj

I maj väntar Anthems kanske mest mystiska funktion: Cataclysm. Beskrivet som en storslagen katastrof som förändrar världen och troligtvis ger upphov till monstruösa titaner. BioWare har förklarat att kataklysmer är deras motsvarighet till raider och seasonal events som återfinns i andra onlinespel. Varje cataclysm varar i flera veckor och har unika belöningar kopplade till dem.

Mer än så vet vi inte i dagsläget.

Cataclysm är en aktivitet för fyra spelare.

Situationen

Anthem har nu funnits ute i några dagar och spelare har hunnit sänka tänderna i det senaste hobbyspelet. Även om ett fåtal röster omfamnat spelet med glädje överröstas de av de som skriker högst. Ingen lär ha undkommit den brinnande negativitet BioWares nya spel dragit till sig. Ingen eld utan rök brukar man säga och studion arbetar hård med släckningsarbetet. Frågan är om uppfattningen hinner vända.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.