Årets pandemispel 2020: Animal Crossing: New Horizons

I år introducerar vi en ny kategori som vi förhoppningsvis inte behöver ha 2021 också! Årets pandemispel tog världen med storm i våras när vi i väst på riktigt kände av smällen av COVID-19. Det spred mys och samhörighet inom och utanför hushåll, och blev en trygghet för många i den kaotiska tillvaron.

Efter ett så galet år som 2020 kände vi att vi var tvungna att lyfta fram och hedra det spel som vi tycker mildrade kaoset. Självklart är all form av tevespelseskapism en bra flyktväg när tryggheten i tillvaron kan spricka på av en nysning. Men om det är ett spel som vi känner höll folk hemma så var det Animal Crossing: New Horizons.

Jag är nog inte ensam om att ha suttit i timmar och samlat skalbaggar, skakat äppelträd och plockat ogräs. Eller förföljt de skumma djur som flyttar in på ön man ansvarar för. Under en period var hela min familj tokiga i Animal Crossing och vi hjälptes åt att fixa roliga kläder, större hus och designa intrikata mönster. Jag trakasserade ugglan Blathers genom att donera insekter till honom bara för att se han våndas. Kurragömma med kidsen och stora loppmarknader med likasinnade främligar.

Läs gärna vår papparecension från april.

Notera att personavståndet i bilden inte ska efterlevas under 2020.

Men hela tiden infann sig en känsla av trygghet och välbehag. Vi fick tid att bearbeta samhällets drastiska omställningar. Att inte se vänner och släkt som vi brukar. Kanske behövs Animal Crossing: New Horizons nu i jul än någonsin.

Håll ut. Vi rider ut pandemin tillsammans, en nook miles ticket i taget.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.