Årets plattformspel 2013: Super Mario 3D World

Nintendo har en magisk formel som de slipat på i över 25 år. Super Mario 3D World har i sann tradition välsignats med denna besvärjelse. Effekten av magin är glädje, från första stund när man laddar upp spelet, i varje perfekta hopp, efter varje dödsfälla man undviker och varje flaggstång man glider ned för. Den perfekt avvägda svårigheten så att frustrationen aldrig når vredesutbrott, den fantastiska blandningen av gamla och nya musikstycken, den tidlösa estetiken. Listan är lång men sammanfattas i ordet glädje.

Super Mario 3D World är en destillering av flera generationers Super Mario-spel. Den hämtar karaktärerna från Super Mario Bros. 2, multiplayer från Wii spelen, gör 2D i 3D och trycker ut det i härlig HD upplösning med orkestrerad musik. För en veteran är det här kärlek och för en nybliven är det här en sammanfattning av vad Super Mario Bros. är för nått.

Det här är spelet som kunde ha sålt Wii U. Det här är spelet som borde ha lanserats med Wii U. Det här är spelet du måste äga om du redan har ett Wii U. Med en fantastisk resa som denna undrar man vad Nintendo hittar på härnäst. Förmodligen kommer de göra ett eller två spel till på liknande koncept, men kanske gör de ny succé med ett spel som tar det bästa ur Super Mario 64 och Super Mario Galaxy? En sak är säker iallafall: i år är det Mario som är kung på plattform.

Hedersomnämnande – Angry Video Game Nerd Adventures

AVGN AdventuresAngry Video Game Nerd, tidigare känd som Angry Nintendo Nerd, är en Youtube-profil som ganska grovt dissar många av de gamla NES-spelen. Han har en stor fanbas som har gett upphov till en uppsjö av kreativa tolkningar av hans verk. Under åren har några ambitiösa hobbyprogrammerare byggt spel om honom av varierande kvalitet men i år kom ett spel som han själv stödjer och har gjort reklam för. Angry Video Game Nerd Adventures är ett spel av gamla skolan. Har du spelat Mega Man, Castlevania och Ninja Gaiden så vet du vad du har att vänta: ett sjukt jävla svårt spel. Men ett sjukt jävla bra spel.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.