Årets pusselspel 2013: Scribblenauts x2

Scribblenaut var och är fortfarande ett nytänkande spel. Det innovativa ligger kanske inte i att man löser olika problem som stadens invånare har utan snarare att man genom att skriva ner enkla substantiv och adjektiv kan skapa föremål och attityder i ett oändligt antal kombinationer. Det är alltid lika roligt att testa en massa nya lösningar till problemen. Varför inte skapa en eldsprutande mini T-rex med demon vingar för att få ner en katt ur ett träd eller om du vill skapa en kvinnlig brandman. Det innebär en ny upplevelse för varje gång du spelar.

Jag har inte spelat Scribblenaut sedan den första titeln kom ut, men efter att ha tagit mig i kragen beslöt jag mig för att återigen ge denna udda titel en chans. Och vilken positiv överraskning! Jag blev charmerad över spelet och hur konceptet har utvecklats sedan dess har utvecklats sig sedan dess start 2009. Dess senaste innovation med adjektiv har skapat större variation och mångfald. Något som också är mer än välkommet är att man lånat in superhjältar från DC universumet, som Superman och Batman, samt använt deras klassiska superhjälte-termer.

Scribblenaut förtjänar titeln som årets pusselspel pga de framsteg som serien har gjort i de senaste titlarna och för att konceptet utvecklats till att bli riktigt underhållande och utmanande, precis som ett riktigt bra pusselspel ska vara.

Hedersomnämnande: Professor Layton and the Azran Legacy

professor

Professor Layton serien verkar allitid komma med den ena imponerande titeln efter den andra. Skaparna till den populära serien har återigen lyckats med årets titel Professor Layton and the Azran Legacy.

De har även denna gång gjort ett fängslande spel med pussel och andra kluriga tankenötter att bita tänderna i med en vackert illusterad anime/manga värld där mycket inspiration hämtats från klassisk väst-europeisk teckningstil. Professor Layton serien har alltid varit ett pussel spel för såväl nybörjare som erfarna spelare med sin bredd och variation, som på en och samma gång både har en klassisk och innovativ karaktär.

Professor Layton and the Azran Legacy har gjort sig förtjänt av ett hedersomnämnande efter att i flera år ha legat i topp i puzzle genren.

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.