Årets rollspel 2018: Octopath Traveler

Titeln Årets rollspel 2018 går till Square Enixs Octopath Traveler.

Med sin extremt iögonfallande visuella stil kan Octopath Traveler omöjligen ha gått någon Switch-ägare förbi. Detta verk fullkomligt osar av charm från en gången tidsera, med en visuell stil som fick såväl retrovurmare som nykomlingar att haja till. Lägg på det till att vi eggades med inte bara en, utan två demos inför releasen. Nintendo och spelmedierna pushade Octopath Traveler något rent otroligt och det är inte svårt att förstå varför.

Det är verkligen inte svårt att förstå varför Octopath Traveler är en skönhet man vänder sig om efter.

Ocopath Traveler är exakt det vi vill minnas från JRPG-genrens gyllene tidsålder – ett slags kristallisering av det vi ser genom nostalgins ljuva filter. Det har samtidigt precis lagom mycket som behöver bli bättre inför en potentiell uppföljare utan att det drar ner på helhetsintrycket.

Och jag kan omöjligen avsluta denna motivationen till årets rollspel 2018 utan att nämna ljudet. Octopath Travelers soundtrack höjer ett redan bra spel än högre. Primrose berättelse kommer att stanna med spelare länge, och det med öronmask i form av hennes temalåt, Determination och flera extremt välkomponerade stridsmelodier.

Daniel Rydelius: Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Dragon Quest är spelserien som skapade den japanska rollspelsgenren och myten om att den japanska regeringen förbjudit spelsläpp på arbetsdagar. Det är också en serie som förädlat snarare än förnyat genren och den elfte delen är inget undantag. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age är ett ytterst traditionellt spel utan flashiga funktioner och avancerad mekanik. Men vad det saknar i modernitet tar den igen med rent mys. Ljud, grafik och spelmekanik smälter samman till en behaglig spelupplevelse som trots sina föråldrade delar ändå är oemotståndlig.

Fans av gårdagens storslagna japanska rollspel vill inte missa detta gemytliga äventyr som vi nominerat till årets bästa, men som inte riktigt nådde ända fram.

Louise Gustafsson: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Axla rollen som kattkungen Evan och besök Ni No Kuni II:s vackra värld!

Under 2018 fick vi verkligen flera starka rollspel! Ett spel som nästan nådde toppen är Ni No Kuni II: Revenant Kingdom. Ni No Kuni II är en klassisk rollspelssaga där vi får följa den lille kattkungen Evan som kämpar för att ena världen i godhet och fred tillsammans med sina vänner. Det är kanske inte en nyskapande berättelse, men den berättas med en sådan charm och drivs framåt av ett av årets starkaste karaktärsgallerier. Förutom en mysig berättelse har spelet ett roligt stridssystem och en underhållande kungarikessimulator.

Allt med Ni No Kuni II: Revenant Kingdom klaffar perfekt. Det är så genomarbetat och fyllt med kärlek att det är svårt att inte älska. Evans frisyr är dock fortfarande fruktansvärd.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.