Årets spel 2018: Red Dead Redemption 2

Ingen kan påstå att 2018 inte har varit ett grymt spelår. Det visade sig med all önskvärd tydlighet när det blev dags för oss att utse årets spel. Titlar som Spider-Man, God of War, Ni no Kuni II: Revenant Kingdom och Octopath Traveler var alla med i den för ovanlighets skull ganska hätska diskussionen. Slutligen föll dock valet på den mest självskrivna kandidaten. Det enda spel som fått full pott av oss i år. Jag talar givetvis om Rockstars mäktiga västernäventyr Red Dead Redemption 2.

Jag vågar påstå att ingen studio skriver mer genomarbetade manus än Rockstar. Trots att tempot för det mesta är relativt lågt i Red Dead Redemption 2 är bakgrundsstoryn alltid närvarande. Som spelare utvecklar du snabbt känslor för protagonisten Arthur Morgan, men det är upp till dig vilket avtryck du vill sätta i den stora och vackra spelvärlden.

Hittills har jag spelat över 40 timmar i Red Dead Redemption 2 och jag vågar påstå att jag inte haft tråkigt en enda sekund. Trots det har jag inte kommit speciellt långt i spelet. Jag spenderar helt enkelt otroliga mängder tid med att jaga, fiska, hjälpa främlingar, bonda med mina polare, dricka whiskey, tämja hästar, plocka blommor, dekorera mitt läger med mera, med mera. Jag vill helt enkelt inte lämna livet på prärien. Att ta sig an ett futuristiskt spel känns för tillfället helt otänkbart. Jag vill sova under stjärnorna, jaga min egen mat, mala mitt kaffe, odla skägg och skapa mig ett gott rykte i vilda västern. Inget annat spel i år har fångat hela essensen med gaming på samma sätt som Red Dead Redemption 2. Vilda västern är numera mitt andra hem, en anledning så god som någon att utse detta massiva epos till Årets spel 2018.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.