Assassin’s Creed Valhalla kommer köra i ”minst 30 FPS” på Xbox Series X

Trots en ny generations konsoler - enligt Microsoft världens starkaste konsol - kommer Assassin's Creed Valhalla ändå inte nå ett minimum på 60 bildrutor i sekunden på Xbox Series X.

Ubiosoft meddelar att Assassin’s Creed Valhalla kommer köra i minst 30 bildrutor i sekunden på Microsofts kommande konsol Xbox Series X som är planerat att nå marknaden i jul. Detta rapporterar Eurogamer Portugal som skall ha kontaktat Ubisoft direkt med frågor om spelets prestanda på den nya konsolen.

Detta kommer troligtvis som ännu en besvikelse för fans som redan förra veckan tog en smäll när det så kallade gameplay-trailern inte innehöll något gameplay. Särskilt med tanke på att Microsoft tidigare sagt att Xbox Series X kör spel upp till 120 bildrutor per sekund.

Läs gärna vår sammanfattande artikel om Assassin’s Creed Valhalla.

I en fars på Twitter har Aaron Greenberg, marknadsföringschef på Xbox skrutit med att Xbox Series X kommer ha en standard på 60 fps. Detta har han fått äta upp när Microsoft själva rättat uttalandet (från Tom Warren på The Verge) med att maskinen visserligen kan klara upp till 120 bilder i sekunden, men det är upp till utvecklarna att fördela kraften i maskinen.

Assassin's Creed Valhalla, vikingaskepp längst stormig kust.
Assassin’s Creed Valhalla, Ubisoft.

Tolkningsfråga

Uttalandet från Ubisoft (citerat nedan) går att tolka – om vi ska se det positivt – som att Assassin’s Creed Valhalla kommer kunna köra i högre än 30, men att man i dagsläget faktiskt inte kan garantera högre. Maskinerna det kommer vara på är inte ens färdigproducerade, så prestandaoptimeringen är troligtvis inte pålitlig. Och som det låter på Ubisoft verkar de prioritera grafisk kvalitet över prestanda.

Mitt pessimistiska jag säger mig dock att vi efter det här inte ska förvänta oss högre hastighet än 30-40 fps.

Vi får helt enkelt se vad hastigheten landar på, men med tanke på att både Xbox One X och Playstation 4 Pro klarar av att skala upp grafiken ganska fint kan man ju fråga sig varför vi egentligen ska hoppa på nästa generation.

Ubisoft har alltid varit engagerade i att utforska ny teknik och utnyttja kapaciteten hos nya konsoler för att leverera den bästa upplevelsen, därför är vi glada över att samarbeta med Microsoft för att ta Assassin’s Creed Valhalla till Xbox Series X.
För närvarande kan vi garantera att Assassin’s Creed Valhalla kommer att köra minst 30 FPS. Assassin’s Creed Valhalla kommer att dra nytta av snabbare lastningstider, vilket gör att spelare kan leva sig in i berättelsen och världen utan hinder. Slutligen kommer Assassin’s Creed Valhalla att dra nytta av av förbättrad grafik möjliggjord av Xbox Series X, och vi ser fram emot att se den vackra värld vi skapar i fantastisk 4K-upplösning.
Vi kommer att ha mycket mer att visa er om Assassin’s Creed Valhalla inom en snar framtid, så håll dig uppdaterad för mer information!

– Ubisoft
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.