Betatest: Defiance

Jag har haft nöjet att komma med i Defiance betan som var förra helgen och fått känna på spelet lite. Det lade inte direkt lock på mina förväntningar. Tvärt om ser jag fram emot serien och spelet som kommer att gå hand i hand ännu mer nu än jag gjorde förr.

Det hela börjar med att man kliver ur sin lilla säkra tub som man landat med efter att flaggskeppet man var ombord på blev nerskjutet. En av de lokala innevånarna står precis utanför och väntar på mig med blandad skepcis och förhoppning. Just då vaknar nått till liv inom mig, en datoriserad hallucination börjar prata och jag förefaller något instabil för den stackars innevånaren som sticker vidare.

Chippat öga ser mer.

Chippat öga ser mer.

Den kvinnliga hallucinationen presenterar sig som EGO (Environmental Guide Online) och visar sig vara min privata hallucination eftersom hon är ett chip i min hjärna som drivs av min kropp. EGO har även den fördelen att den kan förstärka mig och låter mig utföra diverse tuffa saker som är till min hjälp, EGO guidar mig sedan vidare till några utspridda lådor för att plocka på mig en pistol, ett snipergevär och granater. Redan där var jag nästan illegalt nöjd, sniper från början. Finemang.

Några strider senare var jag klar med den inledande delen och fick komma ut i den större världen. Här visar det sig att spelet är uppbyggt på ett väldigt finurligt sätt, det finns en huvudsaklig story som leder dig vidare i världen men runt om finns det små uppdrag du kan ta om du vill. Dessa uppdrag är allt från att rensa upp i en byggnad full av mutanter för att komma åt medicin och/eller vapen till att rädda utsatta som ligger och kurar under trasiga pansarfordon.

Ditt fordon håller bättre, och är osynligt när du inte behöver det.

Till din hjälp får du så småningom ett fordon och möjligheten att köpa fler om du finner nått annat som passar dig bättre. Styrningen på fordonen lämnade något att önska men efter en stunds körande så var det inget problem längre och spelet är ju fortfarande i Beta stadie så mycket kan ändras.

Efter ett antal uppdrag och lite lullande hit och dit för att kolla läget så ökar jag i nivå, jag får fler poäng att sätta ut i min EGO matrix som antingen kan förstärka redan befintliga förmågor eller köpa nya. Jag går även upp i nivå med det vapen jag använder oftast och börjar genast undersöka saken lite djupare, nån bonus måste det ju innebära. Mycket riktigt så ger det dig en bonus beroende på vilket vapen det är, träffsäkerhet med sniper, mindre spridning på skotten med automatvapen och annat användbart.

My precioussss...

My precioussss…

Bläddrar vidare lite i menyerna och hittar något som kallas för Persuits. Detta är liknande achievements fast lite mer överkomligt och något man nästan bör göra eftersom man ofta blir belönad bra för att klara av dom. Allt från att utforska olika punkter på kartan till att ha nyttjat sina vapen särdeles bra eller utfört nått lite särdeles coolt stunt med sitt fordon.

Grafiken i spelet ser snygg ut även om det syns tydligt att mycket inte är färdigt riktigt än, en del ansikten hade exempelvis ingen färg alls utan var bara platt gråa med skuggning. Det var inte jättesvårt att fastna om man som jag envist måste klättra upp för bergets sida istället för att ta vägen upp på andra sidan och en del andra småsaker som behöver slätas ut innan spelet släpps.

Överlag så kan jag inte göra annat än att hålla tummarna för att SyFy låter sin publik få njuta av serien och spelet tills dess då det är avslutat istället för att lägga ner ytterligare ett bra koncept.

[youtube id=”gN-f7DmnAw4″ width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Småbarnsfar med stor passion för spel som sitter i sedan barnsben. Ser fram emot att få förena skrivande med spelande här och hoppas det blir till er läsares belåtenhet.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.