2018 ett år med massor av indiespel på Nintendo Switch

Nintendo presenterar ett starkt utbud av indiespel.

I går presenterade Nintendo en samling indiespel på väg till Nintendo Switch. Alla spel är planerade att släppas under året, somliga tidigare, andra lite senare. Dessa ”Nindies” som de kallas består av flera olika genrer, från RPG till bullet hell och erbjuder något för alla att, på språng eller hemma i soffan.

Nedan följer en kort sammanfattning av spelen. Rekommenderar dock att ni ser på klippet för en tydligare förståelse av vad spelen handlar om.

 • Mark of the Ninja Remastered från Klei Entertainment släpptes ursprungligen 2012, men kommer i höst som en HD-remaster till Nintendo Switch. Använd list och ninjaskills för att ta dig fram.
 • Banner Saga 3 från Versus Evil är den avslutande delen av den populära rollspelsserien. Upplev den hårda, konsekventa berättelsen på Switch i sommar. Del ett och två släpps också till Nintendo Switch, men vid ett senare datum. Eftersom valen du gör under spelens gång överförs till efterföljande kapitel, kan det vara en idé att vänta på del ett och två innan du börjar trean.
 • LUMINES REMASTERED från Enhance Games är ett intensivt och färgsprakande pusselspel. Släpps under våren.
 • Just Shapes & Beats från Berzerk Studio är ett musikaliskt bullet hell-spel där spelare navigerar stilistiska banor till chiptune-musik ensamt eller tillsammans över lokalt co-op. Släpps i sommar.
 • Reigns: Kings & Queens från Nerial och Devolver Digital ser dig ta makten som en modern monark att svara på undersåtars förfrågningar – Tinder-style. Släpps under våren med unik lokalt co-op för Nintendo Switch.
 • The Messenger från Sabotage och Devolver Digital låter spelare transformera spelet från 8-bitars till 16-bitars. Ett actionspel som påminner om Ninja Gaiden och har hemliga banor, uppgraderingar, speed run-möjligheter. Släpps i sommar.
 • Fantasy Strike från Sirlin Games är ett fightingspel med fantasyinfluenser. Med lätta combos och nyanserade attacker är det lätt att hoppa in i genom lokalt eller online multiplayer. Släpps i sommar.
 • Pool Panic från Rekim och Adult Swim Games har mer än 100 banor. Biljard och tecknat blandas bisarrt i detta spel som släpps senare i år.
 • Garage från tinyBuild Games är en actionspel med fågelperspektiv inspirerat av den råa VHS-eran av B-filmer. Slakta horder av zombies med hjälp av olika vapen och färdigheter. Garage släpps först på Nintendo Switch under våren.
 • Light Fall från Bishop Games är ett plattformsspel som tar spelare till den bortglömda världen Numbra, där de måste bemästra sin omgivning med hjälp av Shadow Core, en magisk låda som skjutsar dem framåt. Light Fall släpps först på Nintendo Switch i vår som en tidsbegränsad exklusiv titel.
 • Bomb Chicken från Nitrome är ett plattformsspel där du spelar som en höna som lägger bomber. Släpps nu i sommar.
 • Pode från Henchman & Goon är ett pusselspeläventyr där två figurer använder sina respektive egenskaper för att ta sig fram genom världen. Släpps i vår.
 • West of Loathing från Asymetric är ett stilistiskt rollspel om streckgubbar i vilda västen. Mycket humor och pussel utlovas tillsammans med uppdrag och turordningsbaserade strider. Släpps i vår.
 • Bad North från Plausible Concept och Raw Fury är en hybrid mellan rogue-like och realtidsstrategi. Beväpna dina trupper på en trång ö och skydda din stad från anstormande arméer. Släpps till Nintendo Switch i sommar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.