Blip blop – en helkväll av spelmusik på SVT

Nu på lördag i SVT:s Kulturstudio hålls en temakväll olikt något som tidigare visats i svensk television – en spelkväll! Med start klockan 19:00 på SVT2 visas Logga ut för fan – en film om kvinnor i spelindustrin, en dokumentär som tar upp debatten om kvinnohatet i spelvärlden. Efter det, runt 20:10, är det premiär för svenskproducerade Blip blop – spelmusik från Super Mario till symfoniorkester. Kvällen avrundas med den fantastiska konserten Score – spelmusik med Sveriges Radios symfoniorkester från Berwaldhallen i höstas. Sändningarna varvas av lite studiosnack med utvalda representanter från spelbranschen. Gör er själva en tjänst och ställ in raiden eller betatestandet av The Division, den här kvällen får ni inte missa.

Dokumentären Blip blop – spelmusik från Super Mario till symfoniorkester, en film av Ditte Hammar och Kaveh Akaber, är en resa in i spelkulturen och den kärlek många, om inte alla, gamers har för musiken i spel. Filmen presenterar spelmusikens ursprung och tekniken bakom de allra minnesvärda melodierna, fram till dagens episka symfoniorkestrar och klubbande. Blip blop fångar den härligt nördiga entusiasmen i oss gamers och förmedlar det på ett sätt som är begripligt för icke-gamers – något många skulle anse en omöjlighet. Blip blop är dokumentären du ska se tillsammans med dina gamervänner eller mor- och farföräldrar Räkna med skratt och en hel del igenkänning.

BTW
Efter helgen läggs konserten Score ut på SVT Play. Om ni inte har möjlighet att titta på teve nu i helgen rekommenderar jag er starkt att se den online efteråt. Några av klippen från Score går till och med att se genom SVT:s virtual reality-app SVT360, redan nu. Så om du har ett VR headset för smartphones som ligger och dammar, är det bara att ladda ner appen och börja titta! SVT planerar att ständigt utöka appen med klipp och program, vilket gör dem till Sveriges första tevebolag att satsa på VR. Jag måste medge att det är ganska häftigt.

För mer information om Kulturstudions spelkväll, klicka här.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.