Blizzard straffar protest mot Hong Kong

Activision Blizzard har stängt av en professionell spelare från Hearthstone, avlägsnat honom från turneringen han skulle ha deltagit i och tagit de prispengar han vunnit efter att ha uttalat sig i protest mot Hong Kong-dilemmat.

I en intervju efter en Hearthstonematch bar Chung “Blitzchung” Ng Wai en gasmask och skyddsglasögon, samt ropade ut en slogan som ofta associeras med protestanterna i Hong Kong: “Liberate Hong Kong, revolution of our time.”

I ett uttalande till esportsbloggen Inven Global har Chung sagt att incidenten ”bara var ytterligare en form av protest som jag vill ska få mer uppmärksamhet”.

Jag visste vad konsekvenserna av mitt handlande kunde leda till. Det kunde försätta mig i en hel del problem, även min personliga säkerhet. Men jag tycker att det är min plikt att säga något om det här.

Chung “Blitzchung” Ng Wai

Enligt Blizzard har Chung brutit mot följande regel (på engelska):

Engaging in any act that, in Blizzard’s sole discretion, brings you into public disrepute, offends a portion or group of the public, or otherwise damages Blizzard image will result in removal from Grandmasters and reduction of the player’s prize total to $0 USD, in addition to other remedies which may be provided for under the Handbook and Blizzard’s Website Terms.

Chungs kommentar under streamen fick Blizzard att reagera. Närmare bestämt från Santa Monica, det Kalifornienbaserade Activision Blizzard.

Med omedelbart verkan blir Blitzchung avlägsnad från Grandmasters och kommer inte få några prispengar för Grandmasters, säsong två. Utöver detta kommer Blitzchung inte kunna medverka inom Hearthstones esport under 12 månader, från 5:e oktober 2019, till 5 oktober 2020. Vi kommer även avsluta vårt samarbete med de två kanalerna.

Activision Blizzard

Spelutgivaren sade att Chung har brutit mot tävlingsreglerna, försökt fokusera på att det var “ett individuellt val som inte representerar Blizzard eller Hearthstone-esporten.” Som ett resultat har Blizzard sagt att de tog ned videon från matchen där Chung ropade ut tidigare nämnd slogan.

“Medan vi står vid en persons rättigheter att uttrycka sina åsikter måste ändå spelare och deltagare av våra tävlingar förhålla sig till de regler som tävlingen har upprättat” säger de.

Min personliga åsikt är att vad gäller yttrandefrihet har Blizzard (och alla andra företag) rätt att bestämma vad som får sägas och inte sägas. Yttrandefriheten fungerar så. Vad som är extremt tråkigt är att Blizzard väljer att ta ett sådant parti i frågan. Från att vara ett väldigt inkluderande och varmt företag, vars fans funnits där för både spelen och Blizzards attityd, har det nu vänt för många och Blizzard har förvandlats till ett avslutat kapitel. Personligen känner jag att det är skandalöst och frånstötande och jag är klar med dem nu.

1 Kommentar

  1. Du glömde översätta ordet ”wore”

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.