Borderlands: Hela historien, del 4/7

Innan Borderlands 2

Efter att ha återhämtat sig från Jacks räd mot New Haven för ca fem år sedan bestämde sig Roland för att fokusera 100% på Crimson Raiders. Detta ledde till att det tog slut mellan honom och Lilith. De var fortfarande vänner, dock. Hyperion fortsatte sina attacker och Crimson Raiders pushades sakta tillbaka. Till slut hamnade de i Sanctuary, den enda fristaden som fanns kvar på Pandora. Lilith antog en ny identitet som Firehawk och höll Sanctuary fritt från Bloodshots, ett banditgäng som härjade i trakterna. Hon märkte även att eridium gav henne nya sirenkrafter, bland annat förmågan att teleportera personer och föremål.

Samtidigt var Jack ute efter valvnyckeln. Efter att ha sett visionerna på Elpis visste han vad han behövde göra: hitta valvnyckeln, ladda upp den och öppna valvet till Warrior. Hans jakt ledde honom till Patricia Tannis. När han väl fann henne misshandlade han henne för att få den information han ville ha.

Hey, vill du veta hur jag fick tag på valvnyckeln? För några år sedan åkte jag och Wilhelm och hälsade på er kompis Tannis och vi slog henne i timmar. Vi slet nyckeln från hennes brutna fingrar…men! Vi lät henne leva, för det är vad hjältar gör – de visar nåd.

Handsome Jack

När Jack slog till mot New Haven delade de på sig. Medan våra vault hunters lyckades undkomma på eget håll flydde Helena Pierce med de andra invånarna på ett av Hyperions tåg. De blev dock ertappade av Jack och Helena blev avrättad av honom. Efter det utplånade Wilhelm resten av resenärerna.

Wilhelm, före och efter hans förvandling. Hans främsta intresse var konflikter (gärna väpnade) och hans dröm var att bli en robot.

Jack hade märkt att eridium hade speciella effekter på sirener, så han började pumpa in ämnet i sin dotter. Detta för att hon skulle kunna ladda valvnyckeln till Warrior ännu snabbare. Under samma period beordrade han henne att leta reda på diverse vault hunters. Om han kunde locka dem till Pandora kunde han avrätta dem innan de ens landat. Han hittade fem stycken. Dessa var Maya, Zer0, Axton, Salvador och Gaige.

Borderlands 2

Efter att ha lurat dem att ta ett tåg till Pandora försökte Jack överrumpla och mörda dem, men de lyckades överleva. Tåget kraschade i Windshear Waste. De dog inte, men de var allvarligt skadade och skulle inte överleva i de iskalla vindar som härjade där. Med hjälp av Claptrap (tidigare känd som Shadowtrap) får de hjälp att ta sig i säkerhet. Efter att en bullymong river ut Claptraps öga ger de sig av för att ta tillbaka det och be Sir Hammerlock om hjälp. Han levde i den numera tomma utposten Liars Burg där han ägnar sig åt sin forskning. Tillsammans tar de sig till slut till Sanctuary.

Väl där fick de höra att Roland kidnappats av Firehawk. När de konfronterade Lilith sa hon att Roland blivit kidnappad av Bloodshots. Med hjälp av Scooters syster Ellie lyckades de ta sig in i deras bas och hitta Roland. Innan de hinner frita honom plockades han upp av en constructor och måste jaga efter honom. Efter att ha besegrat en armé av robotar lyckades de till slut rädda Roland.

Roland kidnappades av Bloodshots på Hyperions order. Efter att ha räddat honom i Bloodshot Ramparts kunde de börja planera sin motattack.

Roland berättade om Jacks planer. För att motverka planerna bestämde de sig för att stjäla en power core som kan skydda Sanctuary. New Haven fick inte hända igen! De sökte upp Tiny Tina som hjälpte dem att krascha tåget som den transporterades på. Den vaktades dock av Wilhelm, som tidigare utplånat New Haven och nästan dödat våra tidigare vault hunters. Striden mot Wilhelm gick ovanligt lätt. Jack berättade efteråt att han förgiftat Wilhelm. Han ville att de skulle få tag på hans power core för att kunna förstöra skölden och attackera Sanctuary med Helios. Detta skulle kunna ha utplånat Crimson Raiders en gång för alla. Detta slutade med att Lilith teleporterade hela staden upp i luften.

Efter att ha varit förlista på Pandora lyckades Angel hjälpa dem att få igång fast travel-systemet. De återvände till Sanctuary, men Roland och de andra litade inte på Angel. Efter att hon berättade att hon hade nyckeln till valvet bestämde de sig för att få tag på den. För att komma åt den måste de dock ta sig förbi ett kraftfält och låsa upp en dörr som kräver Jacks röst.

Under tiden blev Mordecais fågel Bloodwing kidnappad av Hyperion och utsatt för slagexperiment. Våra vault hunters gav sig ut för att befria Bloodwing, men när de hittade henne har hon muterats till enorm storlek. Efter att ha försökt försvaga henne så att Mordecai kunde söva ned henne utlöste Jack en explosion som dödar henne. Mordercai bröt ihop och återvände till Sanctuary för att hjälpa till att störta Jack.

Efter Jacks experiment på Bloodwing blir hon inte bara mycket större, men mer vild. Hon lyssnar inte längre på Mordecai och innan de hinner hjälpa henne mördar Jack henne.

Valvjägarna begav sig sedan till Opportunity i jakt på Jacks röst. För att komma över den behövde de hitta en dubbelgångare som använde en röstförvrängare. De hittade denne och dödar honom. Det var dock inte Timothy de hade ihjäl. Efter att ha besegrat dubbelgångaren ser de att han använt ett hologram. Timothy är kirurgiskt förändrad att se ut precis som Jack. Vi vet dock inte var han har tagit vägen.

Nästa del i planen gick ut på att hitta Slab King och be honom om hjälp. Slab King var en banditboss som visade sig vara Brick. Med Brick med i gänget hjälpte de honom att storma Lynchtown och skapa kaos. De konfronterade Nisha och dödade henne, vilket gav Brick lite sinnesfrid. Efter detta begav de sig till Hyperions bas och möter BNK3R. De besegrade stridsskeppet och lyckades ta sig in till rummet där Angel hölls fången. De märkte då att även hon var en siren.

Efter att ha avlivat henne gick Roland igenom planen för att besegra Jack. De blir dock överraskade av densamme som sköt Roland i bröstkorgen och dödar honom. Lilith tappade befattningen och attackerar Jack i raseri. Han var dock beredd på detta och kastade på henne ett halsband som gav honom kontroll över henne. Hon blev beordrad att döda de andra, men teleporterade dem istället tillbaka till Sanctuary. Med Lilith kunde Jack fortfarande ladda valvnyckeln. När de väl samlat sig berättade de för Tiny Tina om Roland, som tar det väldigt hårt. Hon hade förlorat en nära och kär vän.

Efter att ha förlorat vänner i striden mot Jack reste de statyer att hedra dem med. Tiny Tina tog Rolands bortgång hårdast av alla.

Brick och Mordecai bestämde sig för att storma Hyperions bas vid valvet. Tillsammans med de andra attackerade de basen och tog sig till valvportalen. De kom fram lite för sent. Jack har hunnit ladda nyckeln med Lilith och öppnade portalen till Warrior. Efter att ha besegrat eridianernas massförstörelsevapen befriade de Lilith, som sedan dödade en redan döende Jack. När Lilith skulle förstöra nyckeln råkade en karta dyka upp. Den visade en massa andra valv som finns i galaxen. Detta fick henne att ändra åsikt och de bestämmer sig för att jaga vidare. Alla vault hunters gick därefter skilda vägar, i jakt på de olika valven.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.