Borderlands: Hela historien, del 7/7

Med Jack och Warrior besegrade upptäckte Lilith att valvnyckeln innehöll en karta över alla valven i galaxen. För att undvika att de hamnade i fel händer bestämde de sig för att hitta valven innan fel person gjorde det. De hade redan sett vad som hände med Commandant Steele och Handsome Jack. De ville inte att det skulle upprepas. Crimson Raiders, under Lilith ledning, hade fått ett nytt uppdrag. Men Lilith ville inte vara en ledare. Detta, tillsammans med ett Sanctuary som föll i bitar och det faktum att de inte hade ett skepp att ta sig till de olika valven var de frågor de behövde hitta svar på.

Mitt under deras planering blev Sanctuary attackerat av Colonel Hector, en f.d. Dahlsoldat. Under kaoset tog Lilith kontrol och började instruera de andra vad de skulle göra för att motstå attacken. Staden fylldes med en mutagenisk gas som fick invånarna att fly därifrån. Hector var ute efter valvnyckeln och efter att Crimson Raiders evakuerat staden fanns det inget som hindrade honom från att ta den.

Efter att Hector och hans mannar kämpade sig ur en säker död blev han fast besluten att förändra Pandora.

Hector var en gång ledare för ett förband soldater inom Dahl. Dahl lovade alla att de skulle få en planet för sig själva, som belöning för deras tjänstgöring – ett personligt paradis. Vad som hände var att de skickades ned till Pandora som arbetskraft i gruvorna istället. De ville revoltera mot sin arbetsgivare, men Hector lyckades lunga ned dem. I deras gruvtjänst hittade de en eridiansk artefakt. De trodde att detta skulle ge deras öde en vändning, men de blev ännu en gång förrådda av Dahl. Efter att artefakten tagits emot av Dahl sprängde de gruvingången och fångade arbetarna inne i den, lämnade att dö.

Inne i gruvan började de sakta drabbas av en okänd sjukdom. När de hittades av Cassius började denne utföra experiement på exsoldaterna för att ta reda på vad det var. Hector lyckades lura Cassius att skapa en gas som skulle kunna förändra Pandora för alltid.

Underbara nyheter!

Efter att ha utforskat en gammal Dahlstation hittade jag en grupp Dahlgruvarbetare som var döende i en okänd sjukdom. När jag sade att jag var en forskare välkomnade de mig med öppna armar.

Deras ledare var väldigt nyfiken på min forskning i biodomerna. Innan jag gav mig av ville att han skulle undersöka hans mannar och försöka hjälpa dem. Tydligen överlevde de en gruvolycka av något slag.

Cassius efter att ha hittat Hector och hans enhet

Innan Cassius mötte Scarab 191-enheten var han rädd att hans livs forskning hade gått i graven samma dag som Atlas övergav honom. Sporerna han hittade i gruvarbetarnas lungor gav honom dock en nytändning. Hector lovade att bygga om Dahls faciliteter så att Cassius skulle kunna forska på sporerna han upptäckt. Detta i utbyte mot att Hector skulle få använda hans forskning för att göra Pandora mer beboeligt. De kallade detta för ”Project Paradise”. Cassius försökte skapa en gas som inte påverkade människor, men det var svårare än han trodde.

Efter att Lilith och de andra flydde från Sanctuary hamnade de i Backburner, en bas som styrdes av banditledaren Vaughn. De använde detta som en hembas för att ta reda på vad som hade hänt. Under deras sökande blev Mordecai infekterad av gasen. För att förhindra hans säkra död behövde de hitta ett motgift. Efter Bloodwings död slutade Mordecai att dricka. Detta i samband med att han gick vidare och skaffade en ny kompanjon i Talon. Han ville uppfostra honom rätt och inte låta alkohol komma i vägen för något liknande som Bloodwing råkade ut för. Han ville vara på topp om något skulle hända, annars skulle han aldrig kunna förlåt sig själv. Hans nystart gjorde bara situationen ännu mer kritisk. De ville inte förlora sin vän, men de ville inte att Mordecais nystart i livet (och Talons pappa) skulle få ett abrupt slut.

Med hjälp av Tannis började de samla ihop komponenter för att bygga ett motgift. På deras väg sprang de in i Cassius, som vid det här laget var svårt infekterad av gasen. Hans sista önskan var att bli dödad och att hans blod skulle användas till motgiftet. Han hade inte länge kvar och snart skulle sporerna ta över hans hjärna. Han skulle inte längre vara sig själv. Strax efter att våra vault hunters dök upp förvandlades han. Han besegrades och hans blod användes för att skapa motgiftet.

Efter att ha blivit exponerad för gasen har förvandlades Cassius. Snart skulle han inte vara sig själv länge.

Medan Cassius hjälpte några av dem med motgiftet hade Vaughn skickat iväg Brick och Tiny Tina för att hitta Butt Stallion. Efter at motgiftet var framtaget begav sig våra vault hunters iväg för att hjälpa dem. Tillsammans lyckades de hitta Butt Stallion och ta med henne tillbaka till Backburner. Vaughn frågade om Tiny Tina ville ta hand om henne, vilket hon mer än gärna ville. Med ett motgift mot gasen kunde Mordecai räddas och som bonus blev de immuna mot gasen efter distribuering.

De gav sig av för att konfrontera Hector. Han, som var fast övertygad om att hans lösning var den rätta, andades in gasen och lät sig muteras ytterligare. Då valvnyckeln höll på att integreras med Hectors kropp förklarade han att om de dödade honom skulle valvnyckeln gå förlorad också. På Liliths order konfronterades Hector och besegrades. Efter Hectors nederlag bestämde sig Lilith fattade då ett drastiskt beslut. Efter att ha bett våra vault hunters hämta all eridium som fanns i Crazy Earls gamla butik boostade hon upp sig och nådde en ny form. Med den nyfunna kraften tillintetgjorde hon Hector, men på bekostnad av valvnyckeln och Sanctuary.

Med hjälp av eridium lyckades Lilith transcendera sina tidigare krafter.

När Lilith återvände till Backburner valde hon att ta ledarskapet över Crimson Raiders iallafall. Kartan till de andra valven var borta, men Lilith var fast besluten att leta efter dem ändå. Detta innebar att de behövde lämna Pandora. Lilith ber de andra att ge sig av, medan hon bygger ihop Crimson Raiders på Pandora. Det fortsatta sökandet efter valven skulle leda dem till stjärnorna.

Lilith riktiga avsikt med att stanna kvar var dock för att hitta kartan igen. Hon var säker på att den fanns där ute någonstans. När hon hittade den kunde hon lämna Pandora. Ett krig väntade och hon ville förbereda dem så gott hon kunde. Som Watcher en gång sa under förhöret av Athena; ”Ni behöver alla vault hunters ni kan få tag på”. Det är här Amara, Fl4k, Amara Moze och Zane kommer in i bilden…

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.