Bungie bryter från Activision, behåller Destiny

Utvecklarna Bungie som bakom den lika kända som ökända serien Destiny bryter med sin utgivare Activision. För er som följt händelseförloppet lite mer ingående har nog sett att Activisions inverkan på spelet har påverkat spelets kvalitet. Kommer fans som motvilligt blivit besvikna av släpp som Curse of Osiris och Warmind, samt spelets längd få upprättelse nu?

Denna världsomvälvande utveckling kommer efter år av spänning mellan de två företagen. Denna oro har funnits där sedan innan det första spelet ens släppts. Bungie berättade under ett möte att de hade ”fantastiska nyheter” för sina anställda. Efter att ha stått ut med sin utgivare under dessa år är det äntligen slut. Detta firades, enligt närvarande, med jubel och champagne.

“Vi har avnjutit åtta framgångsrika år och skulle vilja tacka Activision för deras delaktighet i Destiny” sade Bungie  i ett blogginlägg idag. “När vi tittar framåt är vi glada att få meddela att Activision lämnar publiceringsrätten av Destiny till Bungie. Med vårt enastående Destinycommunity är vi redo att publicera på egen hand, medan Activision kommer öka sitt fokus på egna IPs.”

En av de främsta skälen till spänning mellan de två företagen var länge det bestämda tidsschemat. Detta krävde att en ny expansion av Destiny skulle släppas varje höst. Nu när Bungie separerat från Activision finns inte längre dessa deadlines. “Vi kommer fortsätta leverera längs med den väg vi gått med Destiny och vi ser fram emot att släppa mer innehåll de kommande månaderna. Vi kommer även överraska vårt community med några spännande nyheter om vad framtiden bär på.”

Activitsion gick ut i en tweet och meddelade att Destiny 2 kommer fortsätta ligga på Blizzards Battle.net. Bungie har även ett helt nytt spel under utveckling, tack vare en investering på 100 miljoner dollar från NetEase.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.