Bungie jobbar på nytt spel, med ny utgivare

Bungie har jobbat lite i skymundan på ett nytt projekt. Ett spel som inte är Destiny. Detta har de gjort ett tag nu och för första gången bekräftar studion detta. De har ingått ett partnerskap med den kinesiska utgivaren NetEase som har sponsrat dem med 100 miljoner dollar.

“Vi är idag glada att få utannonsera vårt nya samarbete med NetEase, som ska hjälpa oss att utforska i nya riktningar.” säger de på sin hemsida. “Med sin expertis inom industrin kommer de stötta oss för att bygga nya världar och bjuda in spelare, gamla som nya. De kommer hjälpa oss genom att supporta olika team inom Bungie för att ge liv till våra idéer.”

Om du är en spelare av Destiny kommer du inte behöva oroa dig. Detta kommer inte påverka spelet. ”Destiny är en upplevelse som kommer växa genom åren. Vi kommer fortsätta att jobba med våra partners på Activision. Vår hängivenhet till den världen har inte minskat av detta. Vi har spännande planer för Destiny-serien och ni kommer få höra mer om hur vi kommer gå tillväga iom de kommande veckorna.”

NetEase är ett kinesiskt internetföretag som är bäst kända inom spelvärlden som utgivare av Minecraft och de flesta av Blizzards spel i Kina. Detta ser ut att vara deras största satsning inom spelvärlden i väst.

Ny utgivare, eh?

Personligen tror jag att det här kan vara ett viktigt steg i en ny, mer konstruktiv riktning för Bungie. Efter katastrofen med Destiny 2 och dess DLC:er har de tappat stort förtroende hos sina spelare. Orsaken till detta beror till stor del på Activision, som är kända för att vara mer intresserade av pengarna spelen genererar än själva produkten. Detta är därför högst troligen orsaken till hanteringen av både Destiny och Destiny 2.

Utgivare har visat vad deras attityd kan ställa till med, bland annat i Mass Effect 3 och Mass Effect Andromeda, När saker skyndas för att tjäna så mycket pengar som möjligt, på bokstavlig bekostnad av längtande fans, är det något som är fel.

Förhoppningsvis kommer NetEase vara mer tillmötesgående med att ge Bungie möjlighet att faktiskt skapa det de vill och ge oss spelare något som känns färdigt och genomtänkt. Vi kan bara hålla tummarna och se om Bungie kan återfå förtroendet hos den stora mängd spelare som känner sig svikna och lurade av dem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.