Twitch firar LGBTQ+ och Pridemånaden

Spelvärlden kan vara en väldigt giftig och destruktiv plats, med misogyni, homofobi och rasism som vardagliga verktyg från troll och andra mindre sympatiska människor. Twitch är ett av ställena där detta händer, men det är inte vad den kända streamingtjänsten vill vara. Twitch vill vara en plats där alla ska kunna vara sig själva, oavsett identitet, kön eller ursprung.

I juni står Twitch tillsammans med alla streamers och tittare från LGBTQ+ över hela världen. Detta för att fira kärleken under Pridemånaden. De kommer belysa kreatörer från LGBTQ+-communityt, samt avtäcka deras nya Pridetröjor som kommer medverka under Prideparaden i San Fransisco. De samarbetar med Human Rights Campaign® (HRC®) för att samla in pengar för jämställdhet. Det är mycket på G, med andra ord.

Titta på skapare inom LGBTQ+

Det finns många duktiga streamare från rörelsen och Twitch kommer samarbeta med dessa för att uppmärksamma LGBTQ+ och samtidigt skapa ett kvalitativt innehåll. För att fira detta kommer en kreatör från LGBTQ+ highlightas på startsidan varje dag genom juni.

Tröjor för alla!

Deras nya “Cheer for Equality”-tröjor har designats inte bara runt regnbågsflaggan, men även med flaggorna för bisexuella, transpersoner och lesbiska också. 100% av intäkterna för varje sålt ex går till HRC®, så passa på att plocka upp en snygg tischa för sjutton dollar och stöd en bra sak.

Twitch ger sig in i leken

Varje år har San Francisco agerat värdar åt den äldsta och största Prideparaden i USA. Då San Fransisco är hemmaplan för Twitch kommer de satsa stort på detta. Det kommer delas höjdpunkter från paraden på Twitchs sociala medier – Twitter, Facebook och Instagram. När Pridemånaden sedan är slut kommer en video dyka upp med info om hur mycket som har donerats till HRC®, video och foto från paraden, med mera.

Twitch har även teamat ihop sig med “It Gets Better” för att LGBTQ+ Twitch-medlemmar ska dela sitt stöd och uppmuntra LGBTQ+-ungdomar över hela världen.

Emotes och Cheermotes

Det har även lagts till fyra splitternya emotes till Twitchchatten baserade på deras T-shirts designer. Bits har gett sig in i leken och bistår med en ny Cheermote med regnbågsflaggan. Du kommer kunna använda dessa alla chatter, närsomhelst, för att fira Pridemånaden. Dessa är permanenta tillskott så de kommer finnas kvar när juli tar vid.

Fundraising på Twitch

Om du vill visa ditt stöd för Pridemånaden genom att stödja HRC® på Twitch, klicka på denna länk för att komma igång. De kreatörer som skänker över 500 dollar kommer få en gratis tröja från HRC®-butiken, samt en extratröja från Twitch som tack för insatsen.

Utöver detta kommer du få chansen att dela din berättelse via TwitchUnity. Allt du behöver göra är att använda #TwitchUnity på sociala medier. Pridemånaden drog igång den första juni. Hjälp till att göra detta till den bästa månaden någonsin!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.