Call of Duty-bråk urartade – specialpolis sköt ihjäl oskyldig

Många gamers ute i cyberrymden har säkert blivit förbannade efter en het match eller två gentemot motspelare. Men för vissa går det ännu längre. I mellandagarna har det rapporterats om ett bråk i USA som urartade mellan två Call of Duty-spelare. Efter diverse hot och okvädningsord anger den första spelaren en adress för att göra upp med sin antagonist (som även inkluderar en tredje deltagare). De sistnämnda två personerna ringer därmed upp polisen som kallar in specialpolis i tron att det pågår ett gisslandrama på adressen efter de uppgifter som de två spelarna uppgett.

Problemet är att den uppgivna adressen är falsk och tillhör en 28-årig Andrew Finch som är ovetande om sin medverkan i uppgörelsen.  När Finch öppnar dörren öppnar polisen eld och skadar Finch dödligt. Den unge mannen avlider senare på sjukhus och polisen som avlossade skottet är under utredning. Detsamma gäller för en 25-årig man som var en av de spelarna som var inblandad i Call of Duty-dramat.

Att kalla in specialpolis som hämnd för dispyter – så kallad swatting – är inget nytt inom spelvärlden. I våras blev det känt hur amerikansk förstärkningspolis brötade sig i en bostad efter ett larm om gisslan- och bombdrama. Offret var dock helt oskyldig och ådrog sig grova skador efter insatsen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.