CCG14: Vi har pratat med Olivier Ged

Olivier Ged, Production Manager hos Ubisoft Montréal, är avslappnad när han slår sig ner vid bordet på Comic Con Gamex för vår intervju. Det stora arbetet är avklarat och nu återstår bara promotion innan hans senaste skapelse Assassin’s Creed Unity släpps om två veckor.

Assassin’s Creed återvänder i Unity åter igen till Europa och den här gången är det Paris som är skådeplats. Bakom sig lämnar man öppna hav och sjöröveri och återgår till en tät stad skjudande av liv och rörelse.

– Vi har velat gå tillbaks till seriens grunder med en stor stad och historiska landmärken, berättar Olivier Ged. Paris är mer levande än någon annan stad vi tidigare skapat och det finns över 700 byggnader man kan gå in i, allt från stora katedraler till parisbonas egna hus.

För er som är bekanta med upplägget i spelserien så vet ni att dåtid växlas med nutid, vilket öppnar nya möjligheter för spelskaparna.

– Visst hade det varit intressant att som lönnmördare klättra upp för Eiffeltornet, frågar Olivier Ged med en liten blinkning.

Jag hoppas att jag kan skriva utan att spoila för mycket, att Desmond Miles är död sedan Assassin’s Creed 3. Numera har utvecklarna velat ge spelaren själv känslan att man är huvudperson i spelet. Det är du som tar plats i Animus och det är du som upplever spelet.

Paris sju distrikt

Även om Assassin’s Creed Unity vill föra tankarna till de första spelen i serien så är det mycket som är nytt. Den här gången utgörs kartan av en enda stad. Borta är med andra ord laddningstider och transportsträckor. Oliver berättar att de har byggt upp Paris i sju olika distrikt, alla olika från de andra.

I Paris södra delar ligger stadens universitet. Här regerar uppfinningsrikedomen och den revolutionära andan är stark. Studenterna ser nya lösningar på gamla problem. I staden finns också rika delar, smutsiga industriområden och ren slum. Enligt Olivier Ged har utvecklarna försökt vara så trogna den tidens Paris som möjligt, utan att göra staden tråkig för spelaren.

Nytt är också de så kallade Murder Mysteries. I 15 olika uppdrag skall spelaren lösa mordgåtor med hjälp av ledtrådar och förhör. Här kommer huvudpersonen Arnos nedärvda Eagle Vision väl till pass. Med hjälp av den information som utredningen ger skall man sedan hitta mördaren och föra honom till fängelset. Olivier Ged berättar att man kan ägna mycket tid åt att hitta gärningsmannen och ofta uppstår starka tvivel på om du anklagat rätt person.

Som namnet Unity hintar om så handlar mycket i det nya Assassin’s Creed-spelet om gemenskap. För första gången har utvecklarna intrigerat ett riktigt co-op-läge som skall få spelarna att samarbeta i flera unika uppdrag. Pubar i staden fungerar som sociala nav där multiplayerspel skapas och ansluts.

Lös kungens kärleksproblem

Om du följt Varvats rapportering om Assassin’s Creed Unity så vet du att Arno vid ett tillfälle i spelet stöter på Jean Baptist Bernadotte, för oss svenskar kanske mer känd som Karl XIV Johan. Jean Baptist var under iden för den franska revolutionen general i Napoleons armé och förälskad i Napoleons trolovade Desideria, sedermera Sveriges drottning. Genom tro olika uppdrag hjälper Arno Jean Baptist att vinna Desiderias hjärta.

Det är ingen slump att Jean Baptist dyker upp i Assassin’s Creed Unity. Olivier Ged berättar att hans syster bor i Stockholm och vid ett besök i staden för ett par år sedan besökte han slottet. Han fick då höra historien om ur den franske fältherren blev konung i ett litet kallt land i Europas utkanter och han fastnade för berättelsen. Så pass mycket att han uppmanade sina kollegor att läsa på om Bernadotte och tillsammans vävde de in historien i spelet.

Just researchen är en stor del i att skapa en Assassin’s Crees-spel.

– Vi skickar alla våra manus till historiker för att få dem granskade, berättar Olivier. Jag anser inte att kravet på historisk riktighet begränsar oss som spelutvecklare, tvärt om. Det är när man får väva in verkliga händelser och personer som kreativiteten är som störst.

Assassin’s Creed Unity släpps i Europa den 13 november och Olivier Ged ser fram emot releasen då det skålas i champagne och firas hos studion. Spelet genomgår fortfarande tester och kvalitetssäkringar. Sedan väntar nya utmaningar för Olivier Ged. Men först ser han fram emot en välförtjänt semester.

Sist men inte minst så bjuder vi på den senaste trailern för Assassin’s Creed Unity.

[youtube id=”6SmuUufxzYc” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.