Cyberpunk 2077 får serietidning om räddningstjänsten Trauma Team

Dark Hourse Comics med Cullen Bunn och Miguel Valderrama tar oss på ett äventyr i Cyberpunks värld i september när första delen släpps.

CD Projekt Red utannonserade i helgen att de från och med 9 september släpper Cyberpunk 2077: Trauma Team, en serietidning i fyra delar från Dark Horse Comics. Skriven av prisbelönta Cullen Bunn (Uncanny X-Men) och illustrerad av Miguel Valderrama (Giants).

Innan vi tänder facklorna och hämtar högafflarna är det värt att notera att den här serien troligtvis varit varit under arbete länge. Det vill säga långt innan Cyberpunk 2077 blev försenat.

I serien får vi följa Nadia, en assisterande ambulansförare för den privatägda räddningstjänsten Trauma Team, på ett uppdrag som går fruktansvärt fel. Räddningen går åt skogen och Nadia är den enda som överlever. Efter att hon går med på att utföra ett till räddningsuppdrag finner hos sig i en ännu farligare situation…

Cyberpunk 2077: Trauma Team, Dark Horse Comics.

I Cyberpunk är Trauma Team ett privatägt räddningsföretag och säkerhetsbolag vars tjänster går att köpa. Kunderna, de som har råd med tjänsten, får ett chip installerat i deras cybernetik som larmar när kunden skadar sig eller hamnar i ett livsfarligt läge. Då rycker Trauma Teams sjukvårdspersonal in för att rädda dagen. Dessa är hårt tränade fältläkare som både är beväpnade till tänderna och har högteknologiska verktyg för att rädda liv. Hindrar du dem i deras arbete skjuter de dig.

Du kan se Trauma Team in action i gameplay-trailern från E3 2018.

Mer bakgrundshistorier

Om serietidningen Trauma Team knyter an till berättelserna i spelet Cyberpunk 2077 vet vi inte. Men det är inte helt ovanligt att karaktärer, platser eller händelser som sker i ett spel får lite utrymme i tryckta spin-offs som detta.

Däremot kan vi snart sätta våra hungriga ögon på en officiell lore-bok som blir publicerad 14 juli, även den från Dark House Comics. The World of Cyberpunk 2077 (tillgänglig hos SF-Bokhandeln) är ett historiekompendium på händelser, karaktärer, företag och teknik som ligger till grund för Cyberpunk 2077. I den kommer vi bland annat kunna läsa om den ekonomiska kollapsen som ledde till att alla hungriga megaföretag tog makten och om vardaglig teknik människor i Night City är beroende av. Du kan lita på att vi kommer lusläsa den för alla smaskiga detaljer!

Cyberpunk 2077 släpps den 19 november till Playstation 4, Xbox One och PC, samt kommer vara kompatibel med både Playstation 5 och Xbox Series X.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.