2020 – Bandai Namcos år

Alltid när det pratas spel handlar det om Sony hit och Xbox dit, Bethesda här och EA där. Men underskatta inte spelen Bandai Namco står för i år.

Jag har svårt att inte fanboy:a över Bandai Namco i år. Den senaste tiden har de levererat superba spel i flera genrer. Soul Calibur VI, 11-11: Memories Retold, The Dark Pictures: Man of Medan, Rad och Code Vein bara för att nämna några. Men 2020 skruvar de upp produktionen med möjligtvis ännu fler spel och 2021 skymtar kanske ett av nästa generations mest efterlängtade spel.

Vilka spel från Bandai Namco ser du fram emot i år?

Dragon Ball Z: Kakarot (17 jan)

Först ut i år är actionrollspelet Dragon Ball Z: Kakarot, som återberättar Akira Toriyamas kultförklarade manga och sedermera anime. Bandai Namco verkar onekligen rida på en stor våg av nostalgi med den här titeln, men förhoppningsvis har spelet inneboende kvaliteter som gör det till ett spel värdigt superkrigaren Kakarots namn.

One Punch Man: A Hero Nobody Knows (27 feb)

Från en övermäktig hjälte till en annan får vi nästa månad ett actionfyllt och skämtsamt fightingspel med One Punch Man: A Hero Nobody Knows. 3-mot-3 strider med en twist samt möjligheten att skapa en egen bisarr hjälte gör A Hero Nobody Knows till en spännande titel. Det återstår dock att se om Bandai Namco levererar ett EVO-spel eller ett mer casual fightingspektakel.

Läs gärna våra intryck från betan i november.

My Hero One’s Justice 2 (13 mars)

Hela första kvartalet slänger Bandai Namco hjältar på oss. Jag klagar inte. My Hero One’s Justice 2 är uppföljaren till föregångaren från 2018 och bygger på succémangan My Hero Academia. Även detta är ett fightingspel, fast i en tredimensionell miljö där vertikala ytor blir del av slagfältet. Frågan är om uppföljaren överträffar föregångaren.

One Piece: Pirate Warriors 4 (27 mars)

Mer animespel, men håll ut! Luffy och gänget återvänder för ännu ett musou-spel som ska ha ännu fler spelbara karaktärer, nya attacker och sträcka sig över fler berättelser än föregående spel. Hemma i Sverige är genren relativt okänd, men det är inte för inte som den här typen av spel hållit sig vid liv i över tjugo år. One Piece däremot är vida känt och Pirate Warriors 4 lär i alla fall göra sina fans nöjda.

Cyberpunk 2077 (16 apr)

I norden (och stora delar av Europa) är det Bandai Namco som ger ut detta orimligt efterlängtade spel. Cyberpunk 2077 är onekligen den starkaste kandidaten till årets spel 2020 och detta säger jag inte bara för att hajpen är euforisk utan för att personerna bakom det är ansvariga för ett av modern tids mest älskade rollspel – och jag pratar inte om Skyrim.

Cyberpunk 2077 är med säkerhet det största spelet vi kommer att se 2020 och Bandai Namco har ett trumfkort på handen. Låt oss be till cybernetiska gudar att Bandai Namco har exemplar så att det räcker till oss alla.

Sword Art Online Alicization Lycoris (22 maj)

Tillbaka till animerollspel och den här gången populära Sword Art Online och Alicization Lycoris som är baserat på den senaste berättelsen från mangaförfattaren Reki Kawahara. För detta spel har grafiken fått ett rejält ansiktslyft och ser ljusår bättre ut än föregångaren Fatal Bullet. Fans av japanska rollspel och serien i allmänhet har något att se fram emot. Tyvärr släpps Alicization Lycoris dagen efter Kristi himmelfärdsdagen.

Resten av 2020 och framåt

Än så länge har jag bara avhandlat de största spelen Bandai Namco har under första kvartalet. För deras senare titlar är releasedatum ännu okänt, men vi kan räkna med att utannonserade spel som Little Nightmares II och försenade Twin Mirror släpps innan årets slut. Dessutom är det Bandai Namco som sitter på The Dark Pictures-serien som enligt utvecklarna ska bli en antologi av skräckspel och lägger Bandai sina kort rätt ser vi nog ett nytt inlägg i serien varje år.

Som ni förstår är det långt från allt Bandai Namco har på gång. Deras flaggskepp Tales of ser ett nytt inlägg i år (hoppas vi i alla fall) med Tales of Arise som också fått sig en ny look. Digimon Survive ser ut att ta serien i en ny spännande riktning (till skillnad från Pokémon) och bortom horisonten väntar det mystiska Elden Ring. Med så många spel på vårkanten ser resten av 2020 ganska gles ut om men vi får inte glömma bort att året precis har börjat.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.