Damerna gör debut i FIFA 16

Många med mig säger säkerligen ”ÄNTLIGEN” när det nu avslöjas att nästa utgåva i FIFA-serien FIFA 16 kommer att innehålla tolv av världens bästa damlandslag, däribland Sverige Övriga länder är: Australien, Brasilien, Kanada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexiko, Spanien och USA. Landslagen kommer att finnas tillgängliga i en rad spellägen som exempelvis offline-läget Kick Off och vänskapsmatcher online.

Att kunna ta några av världens allra bästa damlandslag till vår spelserie är en stor händelse för EA Sports, och vi är mycket glada över att kunna leverera ett nytt spelsätt till miljontals fans. Tack vare våra innovativa referensverktyg, system för att återskapa spelarutseenden samt den sofistikerade gameplay-plattformen som vi kommer att utveckla ytterligare i FIFA 16, kan vi säkerställa att fansen får en autentisk fotbollsupplevelse när de spelar med damlandslagen.
David Rutter, VP & GM, EA Sports FIFA.

Från helt nya rörelsescheman, via spelare som liknar verklighetens original, till realistiska animationer och attribut, har FIFA-teamet lyckats återskapa 12 av världens allra bästa damlandslag. Under en motion capture-session i EA Canada-studion genomfördes arbetet med att fånga spelarrörelserna med oerhörd precision och detaljrikedom tillsammans med fyra av USA:s bästa damspelare: Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan och Megan Rapinoe skriver EA i ett pressmeddelande. Spelarnas rörelsescheman hjälpte till att skapa nya spelarrörelser i FIFA 16 inklusive nya gångstilar, löpningar, ruscher och horisontala rörelser. För att kunna säkerställa högsta möjliga realism fick den mobila ansiktsskannern ge sig ut på turné och besökta en rad turneringar och events världen över för att kunna fånga spelarnas utseenden inklusive ansikte och frisyr.

”Att få se hur det går till när en spelare skapas i spelet var häftigt, särskilt när man är en av dom”, konstaterar Charlotte Rohlin, mittback i den svenska landslagstruppen. “Det är jättekul att damspelare inkluderas i EA Sports FIFA. Vi är förebilder för många unga och detta visar verkligen att fotboll är fotboll för alla”. Kosovare ”Kosse” Asllani håller med och tillägger:

”Eftersom jag själv växt upp med FIFA-spelen så har jag drömt om att damspelare ska finnas med i spelet. Det är ett stort steg för damfotbollen” säger Asllani.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.