Dear Esther når 100.000 sålda exemplar

För de som inte har hört talas om Dear Esther så är det en atmosfärisk indietitel från en liten studio vid namn thechineseroom. Spelet är en tagning på berättande före spelande och leder spelaren genom en handling som berättas ju längre man kommer. När spelet gjorde debut till Mac via Steam så visade det sig att spelet kort därpå hade sålt fler än 100.000 kopior. Robert Briscoe delade glädjen på spelets officiella hemsida:

Jag medger att jag var lite osäker på vad jag skulle förvänta av försäljning av Dear Esther så fort det skulle börja säljas, det var vi allihopa – det fanns egentligen inga riktlinjer att följa vid den tidpunkten, så jag är extremt nöjd med att se hur många människor som gillar spelet, och viktigast av allt, att detta bevisar att spelare är öppensinta och ivriga till nya idéer och erfarenheter utanför begränsningarna inom ’traditionellt’ spelande. Tack till alla som har stöttat oss genom denna resa, och som förhoppningsvis kommer att fortsätta stötta oss i framtiden!

Källa: http://dear-esther.com/?p=1293

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.