DEATHLOOP och Ghostwire: Tokyo blir PS5-exklussiva

Bästa Bethesda hetsar de flesta

Efter gårdagens spelspäckade sändning från SONY meddelade Bethesda att två av företagets utannonserade spel, FPS-actionspelet DEATHLOOP och skräckspelet Ghostwire: Tokyo, kommer att lanseras konsolexklusivt till PlayStation 5. Konsolexklusiviteten innebär dock att bådadera även kommer till PC. Datum är inte spikade ännu, men DEATHLOOP siktar på en release till jul i år, medan Ghostwire dröjer till 2021 utan mer specifik tidsram.

DEATHLOOP utvecklas av ZeniMax-ägda Arkane Studios, som bland annat ligger bakom Dishonored-spelen. I DEATHLOOOP spelar du som lönnmördaren Colt. Spelet kommer gå ut på att bringa åtta levande måltavlor om sagda liv innan dagen i spelet är över. Till råga på det har du en rival i form av en annan lönnmördare – Julianna – som mer än gärna släcker dina ljus för gott. Till din hjälp har du dock förmågan/gimmicken att spola tillbaks tiden.

Ghostwire: Tokyo är känt sedan tidigare. Spelet utanonserades på E3 förra året av den karismatiska Ikumi Nakamura. Hon är dessvärre inte kvar på studion Tango Gameworks längre, utan har lämnat tyglarna helt till Resident Evil-kända Shinji Ikami. Nu har vi dock lite mer bildmaterial från spelet som fullkomligen osar skräck i japansk tappning.

Glimtar från spelen finns ovan i var sin YouTube-videolänk. De må ha en bit kvar i ugnen innan de är färdigbakade, men den gameplay som visas vittnar, oavsett hur skriptad den är, om en gedigen upplevelse. Vi lär få veta mer om Bethesdas strävanden allt eftersom releasen närmar sig, så håll utkik.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.