Demon’s Souls till Playstation 5 – nostalgisk kärlek och slug marknadsföring

Demon's Souls remaken till Playstation 5 får gameplay trailer som direkt kommer generera hundratusentals förhandsbokningar av konsolen.
Släpps den 19 november.

Det finns remasters och det finns remakes. Spel som piffas till för att generera lite mer inflöde till industrimaskinen som är tevespelsbranschen. Sedan finns det spel som man bara inte fucking rör utan gudomlig välsignelse. Final Fantasy VII Remake och Shadow of the Colossus (2018) är två sådana spel som hanterats med en mors vördnad när de blivit pånyttfödda. Demon’s Souls är också ett sådant spel som är aja baja.

Nu har licensrätter i och för sig varit käppen i hjulet för någon som någonsin lekt med tanken av att göra en remaster på From Softwares mästerverk. Gubbarna och tanterna på Playstation är listiga ändå. De har sugit på karamellen länge nu medan pusselbitarna faller på plats.

Snart är brädan lagd. Och vilket spel skulle inte vara perfekt att olja in releasen av nästa generations Konsol, med stort K. You guessed it! Längst bak i arkivets mörkaste vrå hämtade man den, för att som Frankenstein, ge nytt liv åt det döda.

Sanna mina ord, Demon’s Souls kommer vara en nostalgitripp för fans av originalet, det ger trailern ovan bevis på. Rörelser och animationer är troget återgivna med 60 bildrutor i sekunden och miljöerna är gotiska uppgraderingar på Miyazaki-sans mörka mardrömmar. Förmodligen kommer funktioner anpassas till moderna motsvarigheter för att sudda ut originalets mer frustrerande aspekter. Men om det är en sak jag är säker på så är det att Demon’s Souls kommer vara en trogen och autentisk nostalgiupplevelse.

Det och ett köpargument. Demon’s Souls släpps ändå den 19 november.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.