Den forna giganten Gametrailers lägger ner

Innan Youtube tog över fanan som regent över spelvärlden med Let’s Play-videor och framgångsrika recensenter, långt innan Twitch samt dess streaming fanns i forna tider det som kallades för Gametrailers. Till början en simpel sida med ett simpel grundkoncept som senare utökades för att ge spel täckning i videoform på ett helt nytt vis. Med nyhetsshower vars produktion kunde liknas vid TV och personligheter som självaste Angry Video Game Nerd var denna sida ett sorts center för en ny typ utav spelrelaterat innehåll. Så, att kalla dem forna giganter är ingen som helst överdrift. Tyvärr så måste allt gå mot sitt slut, så även Gametrailers. På sin Facebook-sida påpekar man med stolthet över att ha bidragit till den videobaserade spelvärld vi ser idag.

Jag var själv en aktiv besökare på denna sida från 2007 till 2010 och följde mer eller mindre allt den spottade ut sig med glädje. Som starkast minns jag deras Star Wars-retrospektiv, som gick igenom vartenda spel baserat på George Lucas rymdsaga. Det var både intressant samt lärorikt, där nostalgi blandades med förundrar över underliga bidrag så som Star Wars: Masters of Teräs Käsi. Gametrailers introducerade mig också för en viss James Rolfe, eller Angry Video Game Nerd. Runt denna period hade jag hamnat i en smärre depression och denna galna internetnörd samt dennes retrorecensioner gav mig något att skratta åt. Introduktionen till James Rolfe ledde sedan till ett utökat intresse för andra självständiga kritiker samt färgstarka internet-personligheter, vissa som jag följer ännu idag. Runt år 2010 försvann mitt intresse för Gametrailers och fokus hamnade på annat, men jag kommer alltid att minnas sidan för tre år utav spelrelaterad glädje. En glädje som var behövlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Aspirerande historiker samt spelälskare. Jag håller mig framförallt till RPG's och skippar helst spel av plattformsformat. Detta då jag är fruktansvärt usel när det kommer till tvådimensionellt hoppande. Jag är även tydlig med att skilja på vad som är bäst - ur en objektiv synvinkel - samt vilket spel som står mig närmast hjärtat. Exempel: Half Life 2 är nästintill felfritt, Halo: Combat Evolved är det inte, det sistnämnda står mig dock närmare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.