Destiny 2 – Season of Dawn ser en legendarisk återkomst, men hur mycket substans finns det?

Nästa säsong i Destiny 2 får sin första trailer och sätter hajpen för vinterkvartalet, men än så länge är temperaturen låg. Mer information streamas den 4 december.
Ett helgon återvänder till Destiny 2. Få se vad han har med sig för presenter.

Bungie är minsann duktiga på att redigera sina trailers för att effekten ska nå maximal hajp. Season of Dawn står för dörren och den 10 december smäller det. Frontfiguren är en legendarisk hjälte i Destiny. Fans vet vem han är och vad han betyder för historien i Destiny. Men ser vi förbi storyns innebörd och alla de fina prylarna som ligger inom räckhåll är det enda vi kan se fram emot att göra: en ny aktivitet för 6 spelare (troligtvis i samma fjuttiga kaliber som Vex Offensive men förhoppningsvis bättre), ett par exotic quests och ett nytt pvp-läge kallat Elimination (som kanske kan vara säsongens räddning, men mer om det sen).

Season of Dawn är för övrigt tre månader lång.

Jag är bekymrad. I den takt spelare river av innehåll i Destiny 2 verkar nästa säsong mager. Visst har vi ett season pass att level:a genom och loot att samla, en ny artifact som rör om i metan och nya metoder att styra över den loot som droppar. För att inte tala om den handfull storyuppdrag som låter oss rädda legenden Saint-14. Men om jag ska vara kritisk, och det måste jag ändå vara, ser jag inte hur Season of Dawn skiljer sig från nuvarande Season of Undying som – om man skrapar bort expansionen Shadowkeep – är ganska undermålig.

Imorgon klockan 19:00 ska Bungie streama den fullständiga presentationen av Season of Dawn, vilket sannolikt ger oss en tydligare bild av den kommande säsongen.

Osiris ger dålig bismak, men bär en berömd tävling i sitt namn

Vi som plågade oss genom det första halvåret i Destiny 2 minns gubben Osiris väl. Den farbrorn är en legend bland Warlocks (bästa klassen för övrigt) men var del av en förfärligt tråkig första DLC till ett spel med bortkastad potential. Jag minns honom fortfarande som en besvikelse. Att han nu får kliva fram i ljuset – och! – drar med sig en annan legend upp ur graven gör mig kallsvettig. Måtte Bungie inte sumpa detta! Bungo plz!

Osiris och hans tärningar.

Du kan läsa mer om Season of Dawn på dess officiella hemsida.

Osiris har dock en positiv konnotation. En som går djupare in i fans minnen. Trials of Osiris. På den gamla goda tiden i Destiny 1 fanns det en pvp-tävling på helgerna. Det var en svettig och prestigefylld tävling där bara de svettigaste av spelarbasen drog hem vinsten och kunde posera i Osiris fyrtorn. Striderna var intensiva, looten var fantastisk och det höll intresset uppe. Spelläget i tävlingen var Elimination, något som nu återvänder i Season of Dawn.

Trials of the Nine, som var samma tävling i Destiny 2, har varit frånvarande i över ett år nu och fans har ständigt efterfrågat det sedan dess. Bungie har under en längre tid dementerat dess återkomst. Men den senaste tiden har allt fler tecken uppstått som pekar på att den helgade tävlingen kanske, faktiskt, återvänder. Bungie har ändå sagt att de ska fokusera på spelets pvp och om det inte är kodordet för Trials, så vet jag inte vad som är det. En sak är säker: om Trials återvänder, i en skepnad eller annan, blir fans överlyckliga.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.