Dick Pics – upplevelser i Overwatch fångade i bilder

Okej, först och främst – det här är inte den där typen av desperata, respektlösa idiotbilder som många törstiga killar skickar till intet ont anade damer, utan helt enkelt bilder på personer som beter sig som ”dicks”. Till skillnad från vanliga dick pics är det här roligt att läsa och ta del av. Lusten att driva upp en målvaktsspark i skrevet på en desperat, perverterad låtsastonåring i är alltså helt frånvarande.

Det är inte något nytt att spelare beter sig illa i de chatter som spel har och när konsekvenserna tas bort märkts det hur beklämmande många människor är i spelvärlden. Det är synd, särskilt då det är en branch som förtjänar lika mycket respekt som andra medier, men – på grund av dessa mänskliga bromsklossar – förstörs och hindras av barnsligheter och ett allmänt respektlöst bemötande. Jag tänkte dela med mig lite av de olika galenskaper som vi råkat på när vi spelat Overwatch. Det är inte bara oförskämda dumheter, med en charm som en landmina inlindad i nedkissade tegelstenar – en del är faktiskt genuint underhållande också.

Det känns som att det kan dyka upp en del dylikt och jag har tre exempel att dela med mig av än så länge. Allt sker i samma chat, men för att underlätta har jag separerat färgerna, där vårt lag är gröna och motståndarna är orangea.

1: Högmod går före fall

När vi startar matchen skriver Bacon ”GLHF” – Good Luck, Have Fun – vilket är en artig och vänskaplig term i online PvP som många använder. Det är en schysst grej att starta matchen med. Men våra motståndarna är ’try hards’ och vill vinna över allt annat. Det är quick play, vilket är ett orankat läge som ger dig chansen att testa nya karaktärer, flamsa runt och helt enkelt inte ta det på för stort allvar. Att starta matchen med att vara oförskämd förstör inte bara den trevliga känslan för motståndarna, men många gånger för medspelarna också.

Våra motståndare är fientliga och allmänt otrevliga, men med ett väldigt bra och aggressivt försvar i första matchen. De vinner första rundan och vi bryr oss inte så mycket. Att ta objektivet det första en gör är en stark fördel för det laget och det är ett relativt säkert kort till en vinst då det bara är att hålla punkten därifrån. Det är bara en av tre matcher. Vi kan fortfarande ta dem. Men vi säger inget om det. Till skillnad från dem.

Vi bryr oss inte särskilt mycket. Vi leker lite med dem i chatten och håller avståndet från saltet då det här snarare är underhållning för oss just nu. Vi är överlag ett gäng vettiga människor som trots diverse saltiga utbrott ändå håller oss i skick. Vi hjälper varandra – så som lagkamrater ska göra. Efter att ha vunnit andra ronden är det svårt att inte vara spydig tillbaka, då deras ”git gud”-mentalitet får ett bakslag som heter duga. Bacon ignorerar att Carlson kallar oss ”fags” på ett censurerat sätt (som inte kommer få bakslag av Blizzard) och vänder totalt på det istället. Med vänlighet kommer du långt, för att inte tala om mängden irritation du kan skapa hos giftiga spelare som inte kan bete sig. Att boopa ut en ultande Reaper (Daviie) kändes därför bara extra bra. Hade jag haft tid att citera ”I believe I can fly” hade jag gjort det.

Vi spelar den tredje matchen i Tibet: Village och dominerar dem mer än lovligt. Denna domination blir lite extra mumsig då det är motståndarna som har ägnat sig åt fientlighet, oförskämdhet och arrogans. När vi tar dem i sista matchen och till slut får se ”VICTORY” på våra skärmar kan vi glädja oss lite extra åt att det står ”DEFEAT” i en klar, röd färg hos dem. Blizzard har även ett filter som gör att särskilda kommentarer skrivs om när en är respektlös i chatten. När Scoul skriver något oförskämt gör spelet istället om det till ”Good game! Best of luck to you all!” . Det här är bara en av en handfull olika ”eufemismer” som spelet använder sig av.

2: Frustration som får hjärnan att kortsluta

Assault fungerar litegrann som Control, men här ska du ta Point A för att sedan jobba dig vidare mot Point B. Om du spelar på det attackerande laget och inte tar båda objektiven ses det som en förlust. Om du spelar på det försvarande laget kan du tappa första objektivet och ändå vinna, så länge du försvarar andra objektivet. Jag spelade Symmetra och gick lös med mina turrets på andra punkten och det drev en av motståndarna till vansinne. Den här matchen hade inte lika mycket gift, men vi fick en helt fantastisk reaktion i frustration från en av deras spelare. Det börjar varsamt, men eskalerar sakta till en tota tilt, där EL4N avslutar med att få en multipel stroke i hjärnan och bara dunkar huvudet mot tangentbordet. Good times…

3. När teamplay inte är viktigt i ett spel som bygger på teamplay

Overwatch är ett PvP shooter, men till skillnad från många andra bygger det på ett stabilt teamplay. Att välja hjältar som fungerar bra ihop och tillsammans skapar ett balanserat lag är viktigt, men i quick play ses det som okej att leka runt med nya karaktärer. Och så ska det vara. Att hela tiden ha press på sig att prestera perfekt är inte rimligt och det gift som kan uppstå i PvP-spel är något som kan få ett annars fantastiskt spel att bli riktigt dåligt, då du hela tiden måste förbereda dig mentalt på dåliga upplevelser.

Vi gick en match på Hollywood, där vi hade både Symmetra och Torbjörn på Defense. Självklart får vi ett bra försvar då, men då är det upp till motståndarna att hantera det och välja hjältar som kan kontra dem. En Soldier 76 hade kunnat göra processen kort för en Torbjörn och en Phara skulle lätt kunnat ha spelat ut en Symmetra. Det är inte de enda karaktärerna som kan göra det heller. Problemet många gör i online PvP är att de blir giftiga och skadliga för sitt lag. Den första regeln när det kommer till teamplay är att peppa sitt lag och inte låga negativitet ta överhanden. Detta var dock omöjligt för våra motståndare här. Ett typiskt nybörjarmisstag jag var lika skyldig till själv när jag började.

Det mest intressanta i den här konversationen är hur tommypain påstår att det bara är noobs som är snälla. Det hysteriskt roliga är att det är tvärtom – den som förstår spelet och vet hur det spelas mest effektivt börjar inte skälla på sitt lag. Den erfarne toppspelaren (vilket vi verkligen inte är!) är att vara stöttande och respektfull, oavsett vilket PvP-spel det är. Det är inte bara en bra strategi i onlinespel som Overwatch, det är ett bra förhållningssätt för att få människor att lyssna på dig och inte framstå som ett totalt arsel. Det kanske är överflödigt, men vi vann den här matchen utan problem.

tommypain hoppade ut mitt i matchen, vilket resulterade i flera rapporteringar av denne. Med rätta. Om jag påträffar fler roliga chattäventyr kommer jag förmodligen posta dem här. Om inte för den genuina underhållningen, så för de avskräckande exempel på dåligt beteende som det faktiskt medför. Lär av detta –  var inte tommypain eller någon av de andra giftiga spelarna när ni kör online med andra människor.

Good luck, have fun.

0 Delningar
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.