Minnesvärda spelstunder: Kyssen i Resident Evil 2

Resident Evil 2 innehåller flera magiska stunder. Jag kan lätt peka ett antal tillfällen som etsats sig fast i hjärnbarken. Men en av dem har legat mig extra varmt om hjärtat: när Leon kysser Ada i den andra spelomgången.

När den första spelomgången är avklarad låses ett andrahandsscenario upp för både Leon och Claire. En helt ny story tas vid där berättelsen går in lite mer på djupet. Efter flera timmars spelande – besatt av upplevelsen – börjar jag äntligen se ljuset i slutet av tunneln när Leon konfronterar den ökände Mr X. Mitt i dramat bryter Leons flamma Ada Wong in och räddar livet på den unge polisen, till priset av sitt eget liv.

Innan Ada drar sitt sista andetag kysser hon en förkrossad Leon till tonerna av sorgsna fiolstråkar. Kvar sitter en tagen pojkspoling med en tår i ögonkanalen. Det var så vackert och innerligt mäktigt. Bilden av det tragiska paret aktiveras direkt när tankarna fladdrar till spelet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.