Dragon Ball Z: Kakarot – karaktärsutveckling genom sociala band och Soul Emblem

Stärk banden mellan karaktärer och lås upp uppgraderingar, interaktioner och fler uppdrag i Dragon Ball Z: Kakarot,

Bandai Namc Entertainment har avslöjat ett system i deras kommande actionrollspel Dragon Ball Z: Kakarot, Soul Emblem och Community Boards. Informationen kom via deras officiella Facebooksida. Systemet visar att Dragon Ball Z: Kakarot innehåller djupare och mer engagerande system för karaktärsutveckling än grundläggande levels.

Vad detta system innebär är att du samlar på dig Soul Emblem från karaktärer du hjälper under spelets gång, via storyuppdrag och sidouppdrag. Dessa emblem har effekter som gör dig starkare när de kombineras med andra emblem på så kallade Community Boards. Samla tillräckligt många Soul Emblem och lås upp fler effekter.

Soul Emblem spekulationer

Av det vi kan utröna från bilderna kan vi göra en kvalificerad gissning till hur Soul Eblem fungerar. Vi vet att vi får dem från karaktärer vi hjälper, men när vi tittar på Community Boarden för Z Warrior ser vi att de olika kämparna har varierande värden, där Future Trunks har det högsta basvärdet. Mätaren till höger avslöjar att detta är deras kumulativa level, därför borde deras personliga värden vara deras enskilda level. Däremot kan vi inte fastställa vad de separata level-siffrorna betyder. Vi kan inte heller slå fast vid vad stjärnorna på kanten av emblemen symboliserar – troligtvis en emblem som går att uppgradera på något sätt.

I katalogen för Soul Emblem ser vi att vissa karaktärer har flaggor intill sin emblem, detta betyder troligtvis att de är centrala för deras respektive Community Board, som vi ser på Goku i Z Warrior. Chi Chi, Bulma och Master Roshi är nog naven i deras egna Community Boards.

I katalogen ser vi dessutom i informationsrutan att man kan ge gåvor till karaktärerna. Troligtvis är detta för att stärka emblemen så att värdet stiger på relevant Community Board.

Detta är enbart mina spekulationer baserat på generell information och behöver inte stämma med innehållet i Dragon Ball Z: Kakarot.

Dragon Ball Z: Kakarot släpps den 17 januari till Playstation 4, Xbox One och PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.