Drakar och Demoner – svenskt rollspel återvänder till bordet

Sparkstartad förra året på dess 40-årsjubileum ger Fria Ligan nu ut en ny version av Drakar och Demoner - den svenska rollspelsklassikern!

Drakar och Demoner, eller Nya Drakar och Demoner, släpps 18 augusti men redan nu kan du köpa den digitala utgåvan, som du dessutom får tillgång till direkt om du förbeställer den fysiska utgåvan. Drakar och Demoner finansierades i fjol genom gräsrotsfinansiering när spelet hade sitt 40-årsjubilieum. Originalet släpptes 1982, utgiven av Äventyrsspel och blev något av ett fenomen.

Bordsrollspel som det faktiskt heter har sett lite av en renässans de senaste åren tack vare gräsrotsfinansiering och digitala plattformar som gör det enkelt att spela på distans. Dungeons & Dragons har nog de flesta hört talats om, men få ungdomar i dag har hört talats om Drakar och Demoner. Det är hög tid att ändra på det! Det här är fantasyspelet med trolska världar, äventyr och faror i mängder, ankor som kan gå bärsärk, och där du kan anfalla någon med en bökande gris!

Detta nya Drakar och Demoner publiceras av Fria Ligan och innehåller en komplett regelbok, en äventyrsbok med 11 äventyr som tillsammans blir en episk kampanj! Det har fem färdiga rollpersoner, över 70 spelkort för skatter, föremål, med mera, samt en vacker karta över Dimmornas dal, det nya spelområdet.

Det finns även en helt gratis Snabbstart av Drakar och Demoner som går att ladda ner.

Du kan läsa mer om Drakar och Demoner på spelets officiella hemsida. Där kan du även beställa spelet som har sin release 18 augusti. Den digitala versionen tillhandahålls via DrivethruRPG.

Öppen licens

Fria Ligan förlag publicerade nyligen även en öppen licens för tillbehör till den nya utgåvan av Drakar och Demoner. Med licensen kan alla som vill skriva och publicera egna äventyr till Drakar och Demoner. Licensen är helt fri från krav på royalties och är oåterkallelig.

Tagga inför spelet med romanen Drakar och Demoner – Uppvaknandet

Samtidigt som bordsrollspelet Drakar och Demoner släpps kommer också en bok som utspelar sig i samma värld. Drakar och Demoner – Uppvaknandet är en spännande äventyrsroman med befriande humor och täta intriger författad av E.P. Uggla.

Beskrivning av Drakar och Demoner – Uppvaknandet

Tamea har aldrig känt sig hemma i rollen som dotter till en rik adelsman, med dyra klänningar och smycken. Hon övar hellre svärdsteknik med sin äldre bror. Men en dag kallas brodern iväg på ett hemligt uppdrag, och kort därefter börjar Tameas tatuering att bränna som eld. Tatueringen som både hon och brodern fick när de föddes. Snart har Tamea lämnat sitt trygga liv bakom sig för att söka svar på var brodern är, och varför tatueringen kallar på henne.

Men utanför ringmuren möter hon en verklighet som kräver långt mer än den disciplinerade och ordnade stridsträning hon fått på borggården. Det finns ingen ridderlig hederskodex hos en hungrig träskorm eller barmhärtighet i de infekterade köttsåren efter en blodtörstig vättes käftar.

För att överleva tvingas hon slå följe med ankan Gizma och alven Verven. Men kan hon verkligen lita på sitt resesällskap? Och hur ska hon kunna hitta sin bror när hon knappt kan ta sig levande till grannbyn?

Drakar och Demoner – Uppvaknandet kommer även att innehålla ett helt nyskrivet rollspelsäventyr skapat av Fria Ligan! Läsare kommer därför kunna ge sig ut på egna äventyr efter att de läst boken. Men det kan vara en god idé att också införskaffa regelboken för Drakar och Demoner, eller åtminstone Snabbstarten. För att på så sätt kunna skapa egna hjältar och ha förutsättningarna att ha ett hejdlöst äventyr!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.