Drakar och Demoner på Medeltidsveckan

Vidunderliga varelser visar sig i Visby i augusti. Fria Ligans nya utgåva av Drakar och Demoner, Sveriges första och största bordsrollspel, intar Medeltidsveckan. Den kommande nya utgåvan av spelet, med bilder av den hyllade illustratören Johan Egerkrans, lanseras våren 2023, men Medeltidsveckans besökare kan prova på det redan nu i sommar.

Nya Drakar och Demoner är skapat av Fria Ligan, kreatörerna av internationellt prisbelönade bordsrollspel som The One Ring, Nordiska Väsen, ALIEN, Ur varselklotet och Mutant: År Noll.

Vi är jättestolta över att Fria Ligan kommer till Medeltidsveckan i sommar, ett riktigt drömsamarbete. Att ha dem som sponsor, med på marknaden och med så många spännande programpunkter, så får vi en extra tyngd åt festivalens tema för 2022 som ju är Fantasy.

Susanne de Paulis, festivalgeneral

Drakar och Demoner har ett mäktigt program på Medeltidsveckan som inkluderar scenintervjuer med Johan Egerkrans, möjligheten att spela ett specialskrivet äventyr, dramatiserat rollspel på scen med professionella skådespelare och en magisk marknad.

Drakar och Demoner med Johan Egerkrans
Johan Egerkrans kommer att ha flera scenpunkter där han berättar om sitt konstnärliga arbete med Drakar och Demoner samt myterna om drakar genom tiderna, med utgångspunkt i sitt senaste verk Drakar.

Dramatik på scen med Drakar och Demoner
I Visbys medeltida miljö väcker de professionella skådespelarna i podcasten Sweden Rolls äventyren till liv med Drakar och Demoner på scen.

Spela Drakar och Demoner i Dalmanstornet
Portarna till Dalmanstornet öppnas för alla som själva vill provspela ett helt nytt äventyr för nyutgåvan av rollspelet. Äventyret är specialskrivet för att ge både nyfikna nybörjare och erfarna äventyrare chansen att utforska den magiska världen.

Utforska en magisk medeltida marknad
Utöver Drakar och Demoner finns fler fantastiska världar att upptäcka. På marknaden finns det internationellt hyllade rollspelet The One Ring baserat på Sagan om ringen av J.R.R Tolkien, rollspelet Nordiska Väsen baserat på Johan Egerkrans bok med samma namn, och flera andra prisbelönade rollspel.

Medeltidsveckan äger rum 7-14 augusti i Visby, Gotland. Läs mer om eventet på Facebook och besök hemsidan för mer information.

Mer information om nya Drakar och Demoner kommer i samband med Medeltidsveckan.

0 Delningar

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.