Fria Ligan gör nytt Drakar & Demoner!

Trött på att känna dig gammal när du föreslår Drakar och Demoner till rollspelskvällen? Håll ut! Nyutgåva är på ingång!

Idag meddelade rollspelsförlaget Fria Ligan (Svärdets Sång, Mutant: År Noll) att de har förvärvat Drakar & Demoner från Riotminds (Trudvang Chronicles, Ruin Masters) och de planerar att ge ut en nyutgåva av den svenska rollspelsklassikern.

”Fria Ligan har gjort ett fantastiskt jobb att sätta rollspel på kartan både i Sverige och internationellt. Vi känner stort förtroende för att Fria Ligan och dess medlemmar kommer att fortsätta att förvalta Sveriges största fantasyvarumärke bättre än någon annan”, säger Magnus Malmberg på RiotMinds angående om att Fria Ligan tar över.

Förlaget meddelar också att de förutom att bygga vidare på det klassiska arvet från Drakar & Demoner även vill modernisera spelet. Spelet kommer vara anpassat för streaming online, och teamet kommer jobba aktivt med inklusivitet i både text och bild.

”Vi har drömt länge om att ge ut en ny utgåva av Drakar och Demoner. Bordsrollspel har haft ett starkt uppsving internationellt och vi vill med detta flaggskepp få fler att upptäcka eller återupptäcka rollspel även här i Sverige”, säger Fria Ligans vd Tomas Härenstam i pressmeddelandet.

Grundspelet kommer att vara en box med böcker, tärningar och kartor. Efter grundspelet är släppt är planen att de ska släppa äventyrsmoduler. helt nyskrivet material samt moderniserade nyutgåvor av numera klassiska äventyr som Dimön och Döda skogen av Roger Undhagen.

Mer information om den nya utgåvan av Drakar och Demoner kommer under hösten.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.