Drakar och Demoner har återvänt!

Bokförlaget Fria Ligan återupplivar en svensk legend - Drakar och Demoner! Nu har gamla rävar och nya rollspelare möjlighet att gå på humoristiska och utmanande äventyr!

Dagen till ära har Fria Ligan, bokförlaget bakom flera spännande utgivningar, släppt nya Drakar och Demoner! För första gången i rollspelets historia når också detta klassiska svenska rollspel internationell publik vid namnet Dragonbane. Drakar och Demoner är illustrerad av den skickliga konstnären Johan Egerkrans och ett av spelets äventyr är diktad av författaren Niklas Natt och Dag.

Dagens ynglingar känner kanske bara till Dungeons & Dragons som med sin femte utgåva sett något av en renässans under Covid. Men för oss gamlingar har det alltid varit Drakar och Demoner som var det häftigaste rollspelet. Drakar och Demoner släpptes 1982 av Äventyrsspel och blev en succé bland rollspelare. Spelet har bytt händer några gånger under åren som gått, nu senast till Fria Ligan 2022. Efter en framgångsrik gräsrotsfinansiering, som drog in över sju miljoner kronor, står vi nu för lanseringen.

Drakar och Demoner kan köpas via dess officiella hemsida samt butiker runtom i Sverige. Hett tips är SF Bokhandeln på västerlånggatan i Stockholm. Den går såklart även att köpa digitalt via DriveThruRPG och som modul till Foundry. Vill du bara komma igång snabbt som attan kan du ladda ner den kostnadsfria snabbstarten. Och ifall du undrade så är givetvis Drakar och Demoner en öppen licens som tillåter alla att skriva och publicera egna äventyr utan kvar på royalties.

Varvat är i farten med att recensera nya Drakar och Demoner, så håll utkik efter vår recension!

Grundboxen för rollspelet Drakar och Demoner innehåller:

  • En regelbok med enkla men effektiva spelregler för rollpersoner, färdigheter, strid, magi och resor
  • En äventyrsbok med elva kompletta äventyr som kan spelas separat eller knytas ihop till den episka kampanjen Drakkejsarens hemlighet
  • Häftet Ensam i Avgrundsgapet som låter dig spela Drakar och Demoner själv, utan spelledare
  • En stor färgkarta över Dimmornas dal
  • Illustrerade spelkort för initiativ i strid, improviserade vapen, äventyr och skatter
  • Tio genomskinliga specialtärningar
  • Fem färdiga rollpersoner att spela
  • Fem tomma rollformulär för att skapa egna rollspersoner
  • Illustrerade pappfigurer för personer och monster
  • Dubbelsidig stridskarta med rutnät
Drakar och Demoner grundboxen, Fria Ligan 2023.

Uppvaknandet

På fredag, den 18 augusti, publiceras också en barn och ungdomsroman baserad på Drakar och Demoner. Skriven av E.P. Uggla, författaren bakom Fallet från Eden och Felet med Eden, är Drakar och Demoner: Uppvaknandet en spänningsroman för unga rollspelare och fantasyälskare. Det roliga med romanen är att det innehåller ett rollspelsäventyr för Drakar och Demoner så att läsare kan hoppa in i spelet efter att de läst boken!

Ett kort beskrivning av bokens handling:

Tamea har aldrig känt sig hemma i rollen som dotter till en rik adelsman, med dyra klänningar och smycket. Hon har hellre övat svärdsteknik med sin äldre bror. Men en dag kallas brodern iväg på ett hemligt uppdrag utanför stadsmuren, och kort därefter börjar Tameas tatuering att bränna som eld. Den tatuering som både hon och brodern fick när de föddes, för att länka dem samman. Hon inser att tiden för svärdsträning är över, och snart har hon lämnat sitt trygga liv bakom sig för att söka svar på var brodern är, och varför tatueringen kallar på henne.
Men utanför ringmuren möter hon en verklighet som är långt ifrån den disciplinerade och ordnade stridsträning hon haft på borggården. Det finns ingen ridderlig hederskodex hos en hungrig träskorm, lika lite som det finns barmhärtighet i de infekterade köttsår som en blodtörstig vättes vassa käftar skapar.
Hon inser snart att hon är chanslös på egen hand ute i vildmarken, och tvingas slå följe med ankan Gizma och en alv vid namn Verven. Men kan hon verkligen lita på sitt resesällskap? Och hur ska hon kunna hitta sin försvunna broder, när hon knappt klarar att ta sig levande till närmsta värdshus i grannbyn.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.