Artikeln är ett betalt samarbete:
Drake investerar i en plattform för e-sport

Den kanadensiska rapparen Drake är en av världens kändaste artister, men han är även en e-sportsfantast som är delägare i ett e-sportslag. I april 2019 offentliggjordes det att rapparen kommer att investera i Player’s Lounge, en ny plattform för e-sport och betting som är baserad i New York.

Player’s Lounge

Plattformen kommer att vara till för spelare som vill tävla i färdighetsbaserade e-sportstävlingar för att vinna pengar. Målet är att skapa en social plattform där amatörspelare kan nätverka, matchas och tävla utan att behöva vara proffs. Att bli proffs är idag det enda sättet att kunna tjäna pengar på e-sport, men det tar både lång tid och mycket resurser. En del väljer även att streama på Twitch eller Youtube, men då ligger fokus mer på personlighet än på spelfärdigheter. Player’s Lounge delar ut flera miljoner dollar i form av kontantpriser varje månad.

Player’s Lounge kommer att skilja sig åt från andra spelplattformar som Twitch och Youtube Gaming eftersom fokuset inte ligger på att streama turneringar. Förhoppningen är att de olika vinnarna ska få en hög status som influencers och på så sätt kan de marknadsföra plattformen i framtiden. Alla spelare kan öppna ett konto och fylla på kontot via kreditkort, PayPal eller med olika kryptovalutor.

Spelare kan tävla på PS4, Xbox One och PC. Just nu går det att spela Fortnite, NBA 2K, Madden, Apex Legends, FIFA, PUBG, MLB The Show, Super Smash Bros Ultimate, NHL och Call of Duty: Black Ops 4 på plattformen. Player’s Lounge kommer att expandera med flera spel i framtiden. Vinsterna som betalas ut i en turnering på Player’s Lounge är upplagda på samma sätt som vinsterna i en spelautomat med en progressiv jackpott. När poängen har avgjorts får spelaren prispengarna från den prispott som spelare har investerat i för att vara med i tävlingen. Det innebär att prispotten kan bli mycket stor och ju fler som tävlar desto mer vinner man.

Expanderar under 2019

Enligt Austin Woolbridge som är grundare av Player’s Lounge har Drake hjälpt till att skapa plattformen. Han har även sagt att det tack vare Drakes investering som företaget kunde säkra en investering på tre miljoner dollar från stora jättar inom teknik och media som exempelvis Marissa Mayer, Strauss Zelnick, Comcast och Macro Ventures. Plattformen är redan funktionell idag, men investeringen garanterar att plattformen kan växa. Under 2019 kommer företaget att satsa på utveckling av mjukvara, stötta mer spel, lägga till funktioner för streaming och skapa nya format som spelare kan tävla inom. 

Drakes tidigare investeringar

I oktober 2018 gick Drake samman med Hollywood-managern Scooter Braun för att investera en okänd summa pengar i 100 Thieves. Det är en organisation för e-sport som stöttar lag som tävlar i spel som Call of Duty och League of Legends. Investeringen gjorde Drake och Braun till delägare i organisationen. Drake har även blivit känd för att spela själv. I mars 2018 blev det en sensation på nätet när han spelade Fortnite tillsamman med den extremt populära streamaren Tyler “Ninja” Blevins. Deras live-stream lockade mer än 635 000 samtidiga tittare på Amazons plattform Twitch. Det blev ett tittarrekord som slog det tidigare rekordet på 338 000 samtidiga tittare med råge.

Att investera i e-sport börjar bli vanligare bland olika kändisar och de senaste åren har flera artister samt sportstjärnor valt att ge sig in i branschen. NBA-superstjärnan Chris Bosh anslöt sig till e-sportsföretaget Gen.G som speladministrationsrådgivare under 2018. Andra stora namn som till exempel Michael Jordan till Steph Curry har också investerat i professionella e-sportslag.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.