Det här är vad som ingår i free to play Destiny 2: New Light

Den första oktober släpps Destiny 2: New Light, en återutgivning av Bungies looter shooter. Här förklarar vi lite vad som ingår i det och vilka restriktioner det har.

Den 1 oktober, i samma veva som expansionen Shadowkeep och säsong åtta, släpps Destiny 2 på nytt som Destiny 2: New Light, ett spel som då är gratis att spela på samtliga plattformar. Återutgivningen av Destiny 2 och funktionen Cross Save är krafttag från Bungie som självständig utgivare att bredda spelet och låta nytt liv andas genom populationen.

Vad du får gratis

Naturligtvis har New Light restriktioner till aktiviteter, berättelser och loot, men låter ändå gratisspelare doppa tårna i det mesta Destiny 2 har att erbjuda. En tumregel är att det som kom under första året av Destiny 2 ingår i New Light, med lite extra aktiviteter som grädde på moset. Nedan följer en snabb sammanfattning i vad som går att spela i New Light:

  • Red War-kampanjen
  • DLC: Curse of Osiris och Warmind
  • Alla destinationer, inklusive Tangled Shore, Dreming City och Moon
  • Patrols och Lost Sectors på samtliga destinationer
  • Raiden Leviathan och dess två tillhörande Lairs: Spire of Stars och Eater of Worlds
  • PvP: Crucible, Gambit och Gambit Prime
  • PvE: Strikes
  • Rustningar av typen 2.0
  • Seasonal Artifact
  • Seasonal Rank Rewards
I oktober får vi bekanta oss med det nya Artifact-systemet, som låter spelare låsa upp unika egenskaper och buffa sin light oändligt (med XP såklart)

Looten reflekterar de tillgängliga aktiviteterna och är av version 2.0, i vilket spelare själva väljer vilka modifikationer rustningarna har. Spelare som sitter på gratisversionen av Destiny 2 kommer även kunna åtnjuta lite av spelets säsonger i form av Artifacts och utrustning. Dock behöver spelare arbeta hårt för att låsa upp allt.

Vad du måste betala för

Även om du kan landa på och utforska de många världarna i Destiny 2 kan du enbart ta del av berättelserna (och looten) där om du har den relevanta expansionen eller DLC:n för området. Till exempel kan du inte göra några uppdrag eller delta i raiden i Dreaming City om du inte har Destiny 2: Forsaken. På samma sätt kan du inte göra Forges eller få Outbreak Perfected om du inte äger Season Pass till Forsaken. Vill du därför ha tillgång till hela det andra året av Destiny 2 får du punga ut en hel det cash – cirka 40 dollars. Och blir du hookad av spelet kommer du nästan vilja göra det eftersom mycket av det som är bra i spelet i dag har kommit det senaste året. Aktiviteter som Menagerie och Scourge of the Past är populära och vapen knutna till de expansionerna är bland de bästa som finns.

Innehåll som släpps i och med den nya expansionen den första oktober är däremot fördelat på ett mer tillgängligt vis. Från och med Shadowkeep kan du själv välja vilken separat DLC du vill köpa, istället för att behöva investera i ett kalenderår av tillägg du kanske inte kommer att gilla. Med det sagt har Bungie nyligen utannonserat en av fördelarna med Season Pass: lättare tillgång till föremål och resurser på säsongens ranklista – en separat lista i vilket du låser upp belöningar desto mer du spelar.

Läs mer om de kommande förändringarna till säsongerna i Destiny 2.

Ett tungt incitament kommer att vara den utrustning som droppar för New Light-spelare. Enligt Bungie kan du, av en slump, få ett vapen eller rustning som är knuten till en DLC eller expansion och kommer av den anledningen inte kunna använda den. Det kommer ligga där i din väska och påminna dig om att du behöver hosta upp pengar för att skjuta med det, om du inte kastar det istället.

En del av mig knyter näven i fickan åt sådana manipulativa metoder. En annan del av mig ser fördelen i att samla unika vapen att spara på till den gången man väljer att köpa tilläggen. Slutkontentan är att Destiny 2: New Light ändå har en gedigen bas för ett gratisspel, med relativt få hinder för att spela med sina erfarnare vänner.

Ett tips till dig som tänker hoppa in i New Light och prova på Destiny 2 för första gången: sabba inte Heroic Public Events!

Destiny 2: New Light släpps den 1 oktober på Playstation 4, Xbox One och Steam.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.