E3 2016: Detta vill vi se

Den 14-16 juni går världens största spelmässa – E3 – av stapeln i Los Angeles. Redan nu surrar spelvärlden om vad de olika utgivarna ska lägga fram för godsaker under helgen. Vi på Varvat vill inte vara sämre och presenterar härmed en lista på vad vi önskar och förväntar oss under mässan. Håll till godo!

Rockstar Games

Spekulationerna när det gäller Rockstar är alltid stora. Nu var det snart tre år sedan studion släppte sitt Grand Theft Auto V och man bör alltså haft ganska mycket tid att fila på sitt kommande släpp. Som vanligt har mycket lite läckt om Rockstars kommande projekt, men många med mig hoppas på¨en uppföljare till det hyllade västernspelet Red Dead Redemption från 2010, i mina ögon världens bästa spel någonsin.

Vi vet som sagt inte mycket om vad Rockstar kommer att visa, om de visar något över huvud taget. vad vi däremot vet är att studions moderbolag Take-Two har bokat in tid för ett större presskonferens, något som bådar gott. Jag törs också lova att om det blir en uppföljare till Red Dead Redemption så kommer det säkerligen inte att heta Red Dead Redemption 2.

Capcom

Resident Evil har varit Capcoms flaggskepp i många herrans år. Dock har kritiker poängterat den sjunkande kvaliteten sedan spelserien haft mer fokus på action istället för skräck de senaste sju åren. Det tisslas och tasslas i kulisserna att Capcom planerar ett sjunde kapitel i zombiesagan där man planerar att återgå till seriens rötter med klassisk survival horror på menyn. Om bolaget officiellt kommer annonsera ut Resident Evil 7 på årets E3-mässa återstår att se men det kommer garanterat bli en liten upplevelse för dem som blev besvikna efter magplasket med Resident Evil 6.

Vi får heller inte glömma den hett efterlängtade remaken av Resident Evil 2 som Capcom har jobbat på sedan utannonseringen i augusti förra året. Än så länge finns inga tecken att visa upp något och bolaget är mycket sparsamma med information hur utvecklingen fortskrider. Kommer de fasta kameravinklarna vara kvar? Ligger storyn fast och kommer något nytt innehåll att finnas med i utgåvan? Dom svaren är en spelmässa oss skyldiga, om det ens blir något vill säga.

Bioware

Rollspelsjätten Bioware har retats med smakbitar om deras kommande titel Mass Effect: Andromeda, men har smidigt undvikit att ge ut allt för mycket konkret information. Att vi kommer få mer godsaker om detta under E3 känns därför nästan som en garanti, särskilt med tanke på att det från början var tänkt att släppas under 2016, även om detta blev uppskjutet till början av nästa åt istället.

Förhoppningsvis får vi en genomgående samling med information om denna retsamt anonyma titel, men i värsta fall nöjer vi oss med en trailer. Det har även ryktats om att Bioware kan ha en ny titel på gång, men om detta nätskvaller bekräftas återstår att se.

Koei Tecmo

Efter att Miyazaki har gått ut med att Soulsserien är klar (med undantag för några DLCs till Dark Souls III) känns det lite mörkt (no pun intended). Att termen souls-spel har dykt upp är inte särskilt förvånande med spel som Salt & Sanctuary, Lords of the Fallen som nyttjar spelets karaktäristiska spelmekanik och känsla. När de utannonserade Nioh med en trailer var det svårt att inte bli lite exalterad. Nioh ser ut som en blandning av Onimusha och Dark Souls, vilket är långt ifrån den sämsta kombinationen där ute. Det ska bli väldigt intressant att höra mer om det här spelet under E3.

Team ICO

Inget är bekräftat ännu, men jag hoppas och håller tummarna så att lederna värker att vi ska få se mer från det mytomspunna Last Guardian. Efter att ha fått bekräftat att utvecklingen fortfarande är igång på förra årets E3 känns det otroligt spännande att se vad de kan tänkas visa i år. Om de visar något.

 

Mycket har redan visats under mässan. Du kan läsa allt om det här.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.