EA erhåller rättigheterna till Star Wars

Förra året köpte som bekant Disney upp Lucasfilms och erhöll samtidigt alla rättigheter till Star Wars. Tidigare i år så meddelade den klassiska spelstudion Lucas Arts att man lägger ner sin produktion och säger upp sin personal. Därmed så¨ verkade det som om alla planerade Star Wars-spel hade gått i graven. Nu kommer det dock information från Electronic Arts som säger att man lagt beslag på rättigheterna att utveckla nya Star Wars-spel i alla genrer och alla konsoler på marknaden. De studios som fått förtroendet att fortsätta skapa spel från den klassiska filmserien är Visceral, BioWare och svenska DICE.

I dagsläget så finns ingen information om man kommer att fortsätta utvecklingen av det numera nerlagda Star Wars 1313. Däremot är det klart att Disney själva kommer att skapa Star Wars-spel för mobila enheter.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.