EA flyger igen med Star Wars: Squadrons

Going Rogue?

Nästa inlägg i Star Wars-sagan från Electronic Arts är nu avtäckt: Star Wars: Squadrons. Det är alltså ett rymdskjutarspel i förstapersonsperspektiv det är fråga om.

Squadrons utspelar sig under efterdyningarna av slaget vid Endor, det vill säga efter filmen Jedins återkomst. Kampen står mellan den Nya republiken och resterna av Rymdimperiet. I storyn följer vi fem elitpiloter från vardera sida. På spelarfronten kommer samarbete och strategi mellan dessa karaktärer att vara nyckeln till framgång.

Om trailern ovan är något att gå efter så lär vi förutom de obligatoriska X-vingarna och TIE-fighterna även få hoppa i A- och Y-vingar, TIE-jagare och -bombare, samt minst ett till synes nytt skepp för vardera sida (se galleriet undertill).

Star Wars: Squadrons är än så länge utannonserat för PC och PlayStation 4 med kompatibel multiplayer mellan plattformarna. Det ska dessutom vara spelbart helt i VR (dock bara bekräftat på PC; se systemkrav här). Vi har inget släppdatum ännu, men en full avtäckning med gameplay kommer torsdag den 18 juni klockan 13 svensk tid. För mer information kan du kika på EA:s hemsida för spelet.

I undertecknads bok ser Star Wars: Squadrons ut som en välkommen överraskning. Det är i skrivande stund 17 år sedan det senaste (sista?) spelet i Rogue Squadron-serien. Även om EA har en hel del att bevisa både vad gäller hanteringen av Star Wars-licensen och i jämförelse med de forna mästarna på Factor 5 så är trailern inte fy skam.

Vi har knappt blivit droppmatade med bra rymdskjutarspel under flera år nu (Everspace och Star Link är nog de främsta i minnet), så det är på tiden att det kommer något nytt. Och varför då inte i skrud från en av våra käraste licenser?

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.