En epok går i graven – EA bryter med Fifa efter 30 år

Efter 30 års äktenskap går nu EA Sports och Fifa skilda vägar och tyvärr är det ingen vänskaplig skilsmässa. Anledningen till det avbrutna avtalet är enligt New York Times att fotbollsförbundet Fifa åter igen visat sin giriga sida. Förbundet har krävt en fördubbling av priset för att förlänga avtalet med tv-spelsjätten, närmare bestämt 1,5 miljarder mer än tidigare.

Nu mister Fifa istället hela kakan och från och med nästa år får EA inte längre använda Fifas varumärken i sina spel. Det innebär bland annat att det inte längre kommer att gå att spela officiella VM-turneringar i spelet. EA Sports har dock avtal med bland annat UEFA, vilket innebär att europeiska klubbar och spelare kommer att finnas med i nästa års utgåva av fotbollsspelet, som för övrigt kommer att heta EA Sports FC.

EA Sports och Fifa har haft samarbete sedan 1993. I och med att förhandlingarna strandat mister alltså Fifa sin största kommersiella partner. Förbundet ville förutom dubblad ersättning även ha med sitt varumärke på ännu fler EA-produkter, något som företaget vägrat gå med på.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.