Zlatan är arg på EA Sports

Zlatan Ibrahimovic har startat ett litet uppror i fotbollsvärlden. I en tweet ifrågasätter han vem som givit EA Sports rätt att använda hans namn och ansikte i FIFA-spelen. Han säger också att han aldrig givit sitt godkännande för speljätten att tjäna pengar på hans person. Tweeten fick snabbt stöd av flera stora stjärnor, däribland Gareth Bale.

Vad Zlatan inte tycks ha förstått att EA Sports har avtal med flera stora klubbar som låter dem använda både klubbarnas namn och dess spelartrupper. Även spelarorganisationen Fifpro har ingått avtal med spelutvecklaren. Det hela handlar troligen om ett missförstånd och chansen är stor att Zlatan kommer att medverka både med namn och ansikte även i framtida utgåvor av FIFA.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.