En fördjupning i Augmentation Evoker Specialisation

World of Warcraft utvecklas konstant, och en ny specialisering är här.
Augmentation Evoker Specialisation.
Denna tredje specialisation för Evoker-klassen, som introducerades med släppet av den senaste WoW-expansionen Dragonflight skapar en tvist på DPS-rollen genom att fokusera på supportbaserad gameplay. Graham Berger, Senior Game Designer, kastar ljus på inspirationen bakom den nya specialiseringen, med sina distinkta mekaniker och den inverkan den har på gruppdynamiken i både PvE and PvP.

Draconic Magic

Berger förklarar hur Augmentation använder sig av ännu oanvänd potential i black och bronze
draconic magic. Medans den huvudsakliga Evoker-klassen har begränsad tillgång till dragon spells kommer uppdateringen Fractures in Time (10.1.5) ge spelare möjlighet att låsa upp dessa krafter. Genom en resa där vi träffat karaktärer som Emberthal och Ebyssian, kommer spelare få hoppa in i förlorade minnen av Adamanthia och upptäcka hemligheterna bakom de drakoniska magierna.

En ny spelstil

Idén med en supportbaserad specialisering var en spännande infallsvinkel för utvecklarna. Augmentation introducerar en spelstil där spelare även kommer kunna buffa sin grupp för att nå seger. Augmentation
Evokers kan alltså göra tankar tåligare, DPS:er starkare, healers effektivare… Enligt Berger kommer denna approach särskilja Augmentation från tidigare specialiseringar i World of Warcraft.

Abilities och spelmekaniker

Berger berättar om flera nyckelfärdigheter som definierar Augmentationspecialiseringen. Den huvudsakliga abilityn, Ebon Might, ger partymedlemmar inom räckvidd en boost som höjer deras primary stats. Evokers kan även förlänga buffen genom att använda särskilda damage abilities mot fiender och andra targeted abilities. Däribland bronze draconic magic. Utöver det introducerar även Augmentation nya sätt att göra skada på. Med spells som Eruption and Blistering Scales, som omfamnar kraften hos black draconic magic. På bronzesidan kan Evokers få Breath of Eons färdighet, som då byter ut Deep Breath. Detta kan debuffa fiender, samt öka DPS:en hos sina allierade.

Supporting group dynamics

Augmentationspecialiseringen påverkar starkt gruppdynamiken, med fokus på ett kollektivt synsätt och en fokus på att bli bättre som grupp. Med abilities som Blistering Scales och Spatial Paradox kan de öka överlevnadschanserna och effektiviteten hos sina partymedlemmar. Detta gör Augmentation
Evokers till en oumbärlig tillgång i olika konfrontationer. Deras utility spells erbjuder nya möjligheter för strategiskt gameplay, samt skapar intressanta gryppdynamiker. Vare sig det handlar om att ge explosiva scales till en annan tank, eller använda sig av tidsmanipulation på en healer. Augmentation Evokers kommer kunna öka effektiviteten på alla plan i partyt.

Balancing and Role in PvP

Medan augmentation i huvudsak är damage dealers har utvecklarna försäkrat att det är en klass som alla kan prova på, oavsett erfarenhet. Huvudfokuset ligger på att buffa partymedlemmar, vilket gör det till en mer tillgänglig roll för de som inte är van att spela damage dealers. Med spells inom utility och survivability ger det ett större djup till specialiseringen. I PvP-möten kan Augmentation Evokers använda sig ett brett spektrum av abilities för både damage, utility och control. Med en varsam balansering och PvP-specifika justeringar är utvecklarna säkra på att Augmentation Evokers kommer vara en klass att räkna med i PvP.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.