En Guide till The Elder Scrolls Online: Morrowind

The Elder Scrolls Online fick nyligen ett nytt kapitel till sagan – Morrowind. Som den största utökningen till spelet sedan dess officiella släpp erbjuder Morrowind spelare en möjlighet att se vad Tamriel faktiskt har att erbjuda. Den möjligheten dubblas för fans av den senaste releasen inom Elder Scrolls. Så för er som älskar fantasyvärlden som spelserien erbjuder, men inte ännu har provat på den kan det vara läge att göra det nu. Här är några orsaker varför:

1. Morrowind är packat med quests

Från minuten du sätter foten på ön Vvardenfell kommer du ha möjligheten att vävas in i ett stort antal quests som sträcker sig längre än bara till vargpälsar och blommor. Vissa quests förändrar världen du befinner dig i, andra gäller liv eller död, vissa hanterar ämnen som politik och sociologi, andra är bara vanliga, lättsinnade quests (som att samla vargpälsar och blommor).

Om du har varit orolig över att storyn i ett online RPG blir fattigare och tunnare än vad du förväntar dig av ett Elder Scrolls-spel – hav förtröstan. Morrowind är definitivt packat med storybaserat innehåll.

2. Ingen tidigare erfarenhet krävs

Detta nya kapitel i Elder Scrolls Online tar plats i Morrowind – samma ställe som den tredje delen i sagan utspelade sig i. Du behöver dock inte ha spelat det nu uråldriga The Elder Scrolls III: Morrowind för att spela det här. Ingen av de quests som nämns ovan förutsätter att du ska veta något om tidigare spel. Det är bara att hoppa in i äventyret.

Morrowind är designat för att vara en bra inkörsport till serien för alla. Vare sig du är helt ny till serien eller ett fan av single player-spelen i serien eller en ringräv i Online-serien; Morrowind kommer vara ett bra ställe att få den där starten, vare sig den är ny eller gammal.

ESO tar plats 700 år före händelserna i The Elder Scrolls III, så mycket av det du kommer möta kommer vara nytt för alla oavsett erfarenhet.

3. Du behöver inte spela i grupp

Om du har känt dig tveksam till att hoppa in i onlinerollspel då du hellre upplever spelet på egen hand kan du pusta ut. Trots att det är ett multiplayerspel erbjuder Morrowind en tillgänglighet för solospelare. Allt innehåll kan klaras av av en person och den stora mängd av storydrivna quests är perfekta för de som är van att spela spelet på egen hand.

Självklart kan du fortfarande gruppa upp med andra spelare om du vill. Spelet erbjuder en bred mix av sociala egenskaper och erbjuder allt från lättsamma utbyten till guilds och allt som tillkommer där.

4. Du kan gå vart du vill, när du vill

Tack vare uppdateringen i Oktober behöver inte spelare oroa sig för att vara för låg level i specifika områden. Spelets level anpassas nu efter dig, för varje region. Du kan även sluta upp med spelare som har långt mycket högre level än dig, tack vara detta. Du kan alltså utforska hela världen, när du helst känner för det, utan att behöva vara rädd att ett frosttroll kommer sopa mattan med dig. Så utforska allt i din egen takt – allt från Morrowind till Daggerfall till Skyrim.

5. Stridssystemet är både nytt och bekant

Större delen av interfacet i Elder Scrolls Online kommer vara väldigt bekant för Skyrimspelare. Stridssystemet innehåller en del märkbara förändringar, utöver det grundläggande attack/block-systemet. ESO innehåller en onscreen Action Bar där du kan stoppa in de kombinationer av spells och andra abilities som du känner för. Dessa tillskott samverkar med attackerna du gör med ditt vapen, men det finns en hake; var och en av dem förbrukar antingen magicka eller stamina och några tar tid att aktivera. Detta betyder att du måste planera lite i förväg innan du ger dig in i vissa strider. Har du tillräckligt med magicka eller stamina för att attackera? Behöver du ladda upp några attacker innan?

6. Det är en hel del mer till spelet än bara strid

Strider är bara en del av spelet, tillsammans med de olika quest lines du kan följa. Vvardenfell är trots allt ett land av komplexitet och spänning, med ett antal större krafter som är inblandade. Utöver de tidigare nämnda aspekterna kommer du även få chansen att bygga din egen utrustning och dina egna möbler. De sociala delarna erbjuder en mängd olika sätt att interagera med andra spelare. Fans av Skyrims Hearthfire DLC kommer hitta mycket att tycka om med den nya Homestead DLC:n som låter dig köpa och inreda ditt eget hus (Fallout 4, fast bra?). Vvardenfell erbjuder en mängd olika saker att utforska, som är helt oberoende av de storylines spelet erbjuder.

The Elder Scrolls Online erbjuder allt av allt, för alla spelare. Om du är en inbiten Skyrim-fan kommer du fortfarande kunna utforska och hitta en massa nya saker. Är du en helt ny spelare väntar en hel värld av spänning, äventyr och mysterier.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.