Female Legend-profiler tar emot stipendium

Elisabeth Tegners stipendium syftar till att premiera starka kvinnliga förebilder som utstrålar positiv energi och inspirerar fler kvinnor att välja en karriär inom teknikområdet. Årets stipendium går till Liza Lind och Lillie Klefelt, grundarna av Female Legends, som sedan 2016 drivit projekt inom e-sport - ett område där kvinnor är särskilt underrepresenterade.


Sedan Female Legends startade 2016 har föreningen vuxit snabbt och har idag ett community med över 3000 medlemmar. Där sker dagligen aktiviteter och samtal online som stöttar unga tjejer med ett intresse för e-sport och digitala spel. Föreningen har länge arbetat aktivt med att investera i framtiden och uppmuntra unga tjejer och icke-binära att våga satsa på en karriär inom e-sport och spel. ”Vi är otroligt stolta och glada för den här utmärkelsen. Idag är det många jätteduktiga tjejer som inte tror att en framtid inom gaming eller tech är möjlig. Vi behöver fler som jobbar med representation och tillgänglighet och är glada att vårt arbete uppmärksammas. Det känns fantastiskt att kunna lyfta ett så viktigt ämne och bidra till utvecklingen,” säger Lillie Klefelt, grundare av Female Legends.

Elisabeth Tegner-stipendiet delas årligen ut till en kvinnlig förebild inom IT-, tech- eller spelbranschen, med ambition att inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom tech. Stipendiaten mottar 10.000 kronor samt ett hedersomnämnande hos Changemaker Educations och Futuregames.

”E-sport är en relativt ny bransch men är trots det en miljardindustri som expanderar kraftigt i samspel med övriga spelbranschen. Lind och Klefelt har i ett tidigt skede identifierat behovet av att fler ungdomar ska känna sig trygga i e-sport samt att fler vuxna ska förstå vad e-sport handlar om. Via sina projekt uppmuntrar och stöttar Female Legends tjejer och icke-binära
att utvecklas inom spel och bedriva en karriär inom e-sport. Samtidigt tar organisationen ett större ansvar och helhetsgrepp för att bidra till en mer attraktiv bransch genom att informera om och diskutera normer och schysst spelande med elever och personal i skolan,” säger Elisabeth Tegner.

Stipendiet delas ut av skolan Changemaker Educations och Futuregames. I juryn finns Elisabeth Tegner, pionjär inom spelutbildningar och grundare Neohouse, Emelie Fågelstedt, digital strateg och medgrundare av Svenska Nomader, Susanne Fuglsang, Innovation Catalyst/CEO Innovation Pioneers, samt Mehrnaz Amanat Bari, Software Engineer på Frostbite Engine.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.