Inet och Female Legends samarbetar för en jämställd spelvärld

Föreningen Female Legends arbetar aktivt med att utveckla e-sportscenen att bli mer jämställd och lockande för tjejer. Nu har Inet och Allmänna Arvsfonden gått in som partner till projektet Framtidens e-sport. Projektet ska undersöka ojämställdheten inom e-sport, tjejers upplevelse av gamingscenen och arbeta för en mer jämställd e-sportmiljö.

– Vi har länge sett den problematik som finns för tjejer inom e-sport och är glada att andra samhällsaktörer också börjat förstå och vill arbeta förebyggande mot detta, säger Liza Lind, ordförande i Female Legends.

De kommande tre åren ska Inet och Female Legends anordna tre utbildningskonferenser och sex e-sportläger. Den första konferensen med Female Legends hålls våren 2019, då går även startskottet för lägren. Därefter arrangeras aktiviteterna löpande fram tills att projektet avslutas 2021.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Louise heter jag och jag bor någonstans söder om Stockholm med en vild katt och spenderar dagarna med jobb, kaffedrickande och en massa twittrande. Spel har varit ett intresse för mig så länge jag kan minnas och det har bara fortsatt att växa. Spel med stora världar, levande karaktärer och spännande historier är favoriterna. Bioware är för alltid min stora kärlek, men även Zelda, Tales of-serien och Persona-serien ligger mig varmt om hjärtat. Förutom spel så är jag en stor konst- och filmnörd. Seriöst, få mig inte att prata om film eller konst. Eller Biowares spel. Jag rabblar på i timmar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.