E-sportläger för tjejer för att stärka självförtroende och skapa jämställt spelande

Female Legends första träningsläger i e-sport går av stapeln i Malmö under påsklovet. Under tre dagar får de 36 deltagande tjejerna chansen att spela Overwatch i lag och tränas av erfarna coacher. Samtidigt hålls workshops för att bena ut problematiken kvinnor upplever i e-sportvärlden.

E-sporten är en av de få sporter där tjejer och killar, i teorin, kan spela på lika villkor. Tyvärr är verkligheten en annan, något Female Legends vill ändra på. det skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Lägret är det första av sex stycken i projektet Framtidens E-sport. Förutom att stötta unga tjejer som vill ägna sig åt e-sport, vill Female Legends även lokalisera de problemfaktorer som skiljer den manliga och kvinnliga spelupplevelsen åt.

Vi ser att många tjejer ger upp sitt spelande alldeles för tidigt och vi tror på att låta dem bygga trygga nätverk. Med hjälp av vår uppföljningscoaching både på distans och på plats hoppas vi samtidigt kunna visa på vikten av fysiska mötesplatser inom e-sporten.


Liza Lind., projektledare

Lägret arrangeras på Scandic Segevång i Malmö 18-21 april. Deltagarna, tjejer mellan 13-26 år, blir på plats indelade i lag för att träna och tävla tillsammans. I avsikt att öka tillgängligheten är avgiften bara 200:-, då ingår mat, boende och resa inom hela Sverige. Målet är att deltagarna ska komma därifrån som bättre spelare med ett större nätverk, samtidigt som de fått bidra med sina egna erfarenheter av klimatet inom e-sporten.

Framtidens E-sport är ett projekt, av den ideella föreningen Female Legends, som är finansierat av Allmänna Arvsfonden. Målet med projektet är att ta reda på varför så många tjejer slutar spela och e-sporta i 10-årsåldern. Det treåriga projektet samarbetar också med Högskolan i Skövde för att sammanställa en handbok för jämlik e-sport.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.